Vágólapra másolva!
Az Országos Mini-Futball Szövetség idén is eseménydús évet zárhat. A rendkívül sikeres Szuperliga és Ligakupa, valamint az eredményes világbajnoki szereplés után – 4. helyen végzett Perth-ben Nagy Lajos csapata – az év végén is aktív a kispályás foci szövetsége.

Az ünnepek előtt és alatt az Országos Mini-Futball Szövetség a legnagyobb téli teremtornák szervezésében is szerepet vállal. Együttműködnek a jelentős kupák főszervezőivel, segítik a munkájukat, különdíjakat ajánlanak fel. A kispályás labdarúgás legjelentősebb rendezvényeinek támogatása, népszerűsítése kiemelten fontos a szövetség életében.

Nagy Lajos szövetségi kapitány figyelemmel kíséri a tornán szereplő játékosokat, csapatokat, keresve az új tehetségeket.

HL-LAB Eszterházy Kupa

Hegedűs László főszervező:

„2003 óta íródik a torna története, amikor is Londonban egy baráti társasággal egy Chelsea meccs után azt beszéltük, hogy kellene csinálni egy jó kis teremtornát. Mivel én 2000 óta dolgozom az Eszterházy Károly Egyetemen, és itt minden lehetőség adott volt egy ilyen esemény megrendezéséhez, így nem is kellett messzire menni. Az első évektől pénzdíjas tornát álmodtunk meg, ami pedig ennél is fontosabb, palánkos focit. Ritka már manapság a palánkos foci hasonló tornákon, akkoriban is ritka volt, de úgy gondoltuk, hogy ez a gladiátorok játéka. Egy negyvenszer húszas dühöngő, ahol folyamatos a játék. A

és rengeteg pozitív visszajelzést kapunk. Évek óta a döntő napját több kamerával, élő közvetítéssel sugározzuk a Facebook-oldalunkon, ezáltal is sok helyre eljuttatva az eseményeket. Egy ideje ki is nőttük már az egri egyetem csarnokát, de ez a mi igazi otthonunk, itt érezzük magunkat otthon. Három éve mar az Országos Mini-Futball Szövetség is felfigyelt ránk, a szövetség égisze alatt, a torna egyik hivatalos támogatójaként köszönthetjük sorainkban. Az idei, XVI. HL-LAB Eszterházy Kupán Horváth Imre barátunk főtámogatásával már készen állunk a rajtra, és mindenkit szeretettel várunk."

2003 óta íródik az egri focitorna története Forrás: Huszar Mark/Huszar Mark

Zengő Alföld Kék Mókus Kupa

Bodó Attila főszervező:

„Szeged legrégebbi és legnívósabb kispályas tornájáról van szó. 33 éve volt az első Kék Mókus Kupa. A torna egyedisége, az 5x2-es kapu , három korcsoport (nyílt ,+35, +45) és hogy a torna mindig egy gálával (bronzmeccsek, döntők és gálamérkőzés) fejeződik be a két ünnep között. A torna története alatt rengeteg híres, neves játékos fordult meg a csapatokban. A határ közelsége miatt mindig jönnek Szerbiából csapatok, idén Romániából is. A gála napján rengetegszer megtelt a csarnok, (2000-3000 néző ). Az utóbbi öt évben a nézők és csapatok száma csökkenni kezdett, azonban egy kisebb összefogásnak köszönhetően (helyi média, szponzorok) tavaly sikerült visszahozni a torna színvonalát, nívóját. Idén ez mèg tovább emelkedik, ez már csak a résztvevő csapatok névsorából is látszik. Idén először

a magyar kispályás fociválogatott elfogadta a meghívásunkat, és egy remek hangulatú gálameccsen méri össze erejét a torna válogatottjával."

Szeged legrégebbi és legnívósabb kispályas tornája a Zengő Alföld Kék Mókus Kupa Forrás: facebook.com/kekmokuskupa/

XX. Fehérvári Futballvesztivál

Juhász László főszervező:

„Büszke vagyok arra, hogy a Fehérvári Futballfesztivál már két évtizede Székesfehérvár jelentős rendezvénye.

A kevés olyan tradicionális esemény közé tartozik év végi programunk, amely több ezer ember érdeklődésére tart számot. 20 évet kevés rendezvény él meg, ezért joggal emlegetik a repülőnappal, a FEZEN-nel és a Királyi napokkal egy lapon.

Sokáig országosan is egyedülálló volt, most is kevés hasonló rendezvény van a téli időszakban. Sok sportszerető talán már nem is emlékszik rá, hogy a „téli uborkaszezon" jelentős, várva várt, színvonalas rendezvényei voltak az élvonalbeli csapatok részvételével zajló téli teremfoci tornák. Amikor ezek megszűntek, ezeket a nagyszerű, hangulatos kupákat szerettük volna pótolni. Az alapítótársaim már különböző okok miatt távol vannak a rendezvénytől, de én már vagy tíz éve főszervező vagyok. Ebben az évtizedben bizony megváltozott a focikupa jellege. Nagy sikernek értékelem, hogy az alapelvek megtartásával, egy helyi kiscsapatoknak kiírt kupából országosan jegyzett, többnapos futballfesztivállá nőtte ki magát. Több éve az Országos Mini-Futball Szövetség segítségével még színvonalasabb kispályás focitorna helyszíne lett a két ünnep között Székesfehérvár."

A Fehérvári Futballfesztivál már két évtizede Székesfehérvár jelentős rendezvénye Forrás: pekaroland.hu/Peka Roland

Borsodi Minifoci TOPLiga

2019. december 6-án pedig elkezdődött a Borsodi Minifoci TOPLiga névre hallgató kiemelt bajnokság is. Buda egyik legszebb műfüves létesítményében, a Marczibányi Sportcentrumban kerül megrendezésre 11 csapattal, hétről-hétre 5-5 mérkőzéssel.

A bajnokságba a Kaminokupa topcsapatai kaptak meghívást - köztük az idei EMF Champions League-ben induló Todor Pet Bau Team KFT és az EMF Euro Cup-on szereplő ECECE -,

akik 11 héten keresztül gyűrik majd egymást. A mérkőzéseket felveszik, gólösszefoglaló és gólszépségverseny is lesz, és a nézők is harcba szállhatnak díjakért. Gól is lesz bőven, hiszen a TOPLigában 4x2-es kapukra lőnek majd a támadók.