Társoldalunk:

BL-sorsolás: a Manchester City-Real Madrid lett a legizgalmasabb párosítás

2019.12.16. 12:29

Hétfőn a svájci Nyonban kisorsolták a Bajnokok Ligája kieséses szakaszának párosításait. A legjobb 16 között igazi rangadók is lesznek, összekerült a Real Madrid és a Manchester City. A címvédő Liverpool az Atlético Madridot, a Barcelona a Napolit kapta.

A Bajnokok Ligája történetében először az öt európai topliga (angol, francia, német, olasz, spanyol) csapatai jutottak csak tovább a csoportkörből. 

A sorsolást a csoportgyőztesek várták kiemeltként. Ide tartozott a Barcelona, a Bayern München, a Juventus, a Lipcse, a Liverpool, a Manchester City, a Paris Saint-Germain és a Valencia. 

A csoportjában második lett az Atlético Madrid, a Chelsea, a Borussia Dortmund, a Lyon, a Napoli, a Real Madrid és a Tottenham Hotspur. Ezek a csapatok voltak a nem kiemeltek, és ezek a csapatok kezdik majd hazai pályán a párharcokat.

Pep Guardiola csapata, a Manchester City kapta a legerősebb csoportmásodik csapatotForrás: AFP/Denis Lovrovic

A sorsolás során egy kiemelt csapat kapott egy nem kiemelt ellenfelet, azonos csoportból érkező és azonos nemzeti szövetséghez tartozó csapatok nem kerülhettek össze.

A párosítások:

Borussia Dortmund-Paris Saint-Germain
Real Madrid-Manchester City
Atalanta-Valencia
Atlético Madrid-Liverpool
Chelsea-Bayern München
Lyon-Juventus
Tottenham-Lipcse
Napoli-Barcelona

A csoportmásodikok közül mindneki a Real Madridot akarta elkerülni, Zidane csapatát végül a BL-serlegre évek óta áhitozó Manchester City kapta.

Érdekes lesz még a Dortmund-PSG is, ahol a párizsiak edzője, Thomas Tuchel korábbi csapata ellen szerepelhet. A címvédő Liverpoolnak az Atlético Madriddal kell megküzdenie, és izgalmasnak igérkezik a Chelsea-Bayern párosítás is.

Thomas Tuchel itt még a Dortmund sikeréért dolgozottForrás: AFP/Sascha Schuermann

Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, a Lipcse a Tottenhammel, José Mourinho csapatával került össze, míg a Barcelona az új edzővel készülő, Gattuso vezette Napolit kapta.

A párharcok első meccseit február 18-19-én és 25-26-án rendezik, a visszavágókat március 10-11-én, valamint 25-26-án rendezik majd, a meccseket egységesen 21.00 órakor kezdik majd.

A negyeddöntők párosításait március 20-án sorsolják majd.