Társoldalunk:

Nem hosszabbítottak Bendtnerrel, aki befejezheti a pályafutását

2019.12.17. 14:57

Nem hosszabbított szerződést Nicklas Bendtnerrel az FC Köbenhavn labdarúgócsapata.

A 31 éves korábbi válogatott dán csatárt szeptemberben az év végéig szerződtette a koppenhágai együttes, amely húsz forduló után második a dán élvonalban, az Európa-ligában pedig továbbjutott csoportjából, a 16 közé jutásért a Celtic Glasgow csapatával találkozik februárban.

"El kell gondolkodnom a jövőmről és eldöntenem, akarok-e új kihívást keresni a futballban, vagy befejezni, és az élet más területén kezdeni új kalandba" - fogalmazott a játékos, aki utoljára november 10-én kapott lehetőséget az együttesben.

Nicklas Bendtner visszavonulhatForrás: AFP/Glyn Kirk

Bendtner pályafutása jelentős részét az Arsenalnál töltötte, bajnoki címet pedig a Juventusszal, valamint a Rosenborggal nyert. A nemzeti csapatban 81 mérkőzésen 30-szor volt eredményes. Tagja volt a dán keretnek a 2010-es világbajnokságon és a 2012-es kontinensviadalon is, valamint a tavalyi vb-részvételhez is hozzásegítette a válogatottat, ám sérülés miatt nem került be az oroszországi tornára utazó csapatba.

Tavaly 50 napig háziőrizetben volt, miután összetűzésbe keveredett egy koppenhágai taxissal, akinek az incidens során eltörött az állkapcsa.