A vártnál nehezebben győzött és jutott a klub-vb döntőjébe a Liverpool

Horizontal
Felforgatott összeállításának köszönhetően Naby Keita szerezte meg a vezetést a Liverpoolnak
Vágólapra másolva!
Felforgatott kezdővel lépett pályára a Liverpool a Monterrey ellen a labdarúgó-klubvilágbajnokság elődöntőjében. A mexikói csapat végig méltó ellenfele volt Jürgen Klopp csapatának, akinek a mérkőzés hajrájában legnagyobb sztárjait is pályára kellett küldeni a győzelemhez.

A 2019-es labdarúgó klubvilágbajnokságnak az a katari Khalifa Nemzetközi Stadion ad otthont, ahol napra pontosan három év múlva megrendezik a 2022-es világbajnokság döntőjét. Továbbá októberben ugyanez a stadion volt a helyszíne minden idők egyik legmegbotránkoztatóbb atlétika-világbajnokságát.

Miután kedden a brazil Flamengo a második félidőben fordított, és győzött 3-1-re a szaúdi Al-Hilal ellen, a szerdai második elődöntőben a Liverpool a mexikói Monterrey ellen lépett pályára. Jürgen Klopp csapatának egy nappal a mérkőzés előtt még az angol ligakupában lett volna fellépése. Az angol klub ezt úgy oldotta meg, hogy az Aston Villa ellen az ificsapatnak adott esélyt a bizonyításra.

A Monterrey a negyeddöntőben a katari Al-Sadd együttesét győzte le 3-2-re. A CONCACAF Bajnokok Ligája-győztes csapatot mexikói (Rodolfo Pizarro, Jesús Gallardo) és kolumbiai (Stefan Medina, Dorlen Pabón) válogatott játékosok alkotják.

Felforgatott összeállításának köszönhetően Naby Keita szerezte meg a vezetést a Liverpoolnak Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A Liverpool felforgatott kezdővel lépett pályára. A védelemből sérülés miatt hiányzott Virgil Van Dijk, valamint csak a kispadon kapott helyet Trent Alexander-Arnold, Sadio Mané és Roberto Firmino is.

Így nézett ki a BL-címvédő kezdője: Alisson – Milner, Gomez, Henderson, Robertson – Oxlade-Chamberlain, Lallana, Keita – Salah, Shaqiri, Origi.

A mérkőzés egy gyors gólváltással kezdődött. A 11. percben Mohamed Salah remek kiugratását Naby Keita váltotta gólra.

Nem tartott sokáig a Liverpool előnye. A 14. percben egy szabadrúgás-variáció után Pabón lövését még védeni tudta az újdonsült Jasin-díjas Allison, a kipattanónál már nem volt esélye Rogelio Funes Mori ellen. A 28 éves gólszerző neve ismerős lehet, ugyanis ikertestvére, Ramiro korábban három évig az Everton erősítette, jelenleg a Villareal futballistája.

Az első félidőben akár a vezetést is átvehette volna a Monterrey,

Pabón éles szögből leadott lövését Allison kiütötte. Ugyanígy tett a második félidő elején is, amikor a kolumbiai támadó szabadrúgásból veszélyeztetett, a brazil kapus ezúttal is védeni tudott.

Az 58. percben Keita szemben a kapuval kísérletezhetett, azonban mellbe lőtte Marcelo Baroverót. Az ellentámadásból Funes Morival szemben Joe Gomez utolsó emberként szabálytalankodott, a chilei játékvezető csak sárga lapot adott a liverpooli védőnek.

A 81. percben előbb a csereként beállt Mané, majd Salah veszélyeztetett – eredménytelenül. AA 85. percben Origi helyére beállt Firmino is, aminek meglett az eredménye. A ráadás első percében a szintén csereként pályára lépő Alexander-Arnold beadását Firmino lőtte a kapuba.

A Liverpool 2-1-re nyert és bejutott a szombat esti döntőbe.

Labdarúgás, klubvilágbajnokság, Katar, elődöntők
CF Monterrey (mexikói) – Liverpool FC (angol)
Flamengo (brazil) – Al-Hilal (szaúdi) 3-1