Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal bármelyik pillanatban bejelentheti új vezetőedzőjét, a klub korábbi csapatkapitányát, a jelenleg még a Manchester Citynél dolgozó Mikel Artetát. A baszk szakember hazacsábítása azonban nem egyszerű, az észak-londoniaknak milliókat kell majd fizetniük érte.

A 37 éves Arteta 2011 és 2016 között 149 tétmérkőzésen lépett pályára az Arsenal színeiben, visszavonulása után pedig azonnal a Manchester City másodedzője lett és Pep Guardiolával együtt bajnoki címig vezette a csapatot az elmúlt két idényben.

A katalán szakember nemrég megerősítette, hogy segítője tárgyal az Arsenallal. A SkySports értesülése szerint a City nem áll az első vezetőedzői feladatára készülő Arteta útjába, de az észak-londoni klubnak 2 millió fontos kompenzációs díjat kell majd fizetnie a baszk mester elcsábítása miatt.

Mikel Arteta 2011 és 2016 között volt az Arsenal játékosa Forrás: DPPI/Ben Queenborough

Állítólag Arteta már mindenben megegyezett az Arsenallal, szerdán a Manchester City Oxford United elleni Ligakupa-mérkőzése után érzelmes beszédben köszönt el a csapattól.

Az észak-londoni klubnak már csak a Manchester Cityvel kell megegyeznie a szerződés aláírása előtt.

Mindenesetre beszédes, hogy az Arsenal megbízott edzője, Fredrik Ljungberg csütörtökön sajtótájékoztatót tartott volna az Everton elleni szombat délutáni meccs előtt, az eseményt azonban elhalasztották péntekre.

Minden bizonnyal azért, mert Arteta fogja tartani a sajtótájékoztatót, akit angol sajtóértesülések szerint pénteken fognak hivatalosan bemutatni.