Társoldalunk:

Az RB Salzburg nem akarja a télen eladni Szoboszlait

2019.12.20. 12:06

Az RB Salzburg sportigazgatója, Christoph Freund a magyar válogatott focista, Szoboszlai Dominik jövőjéről, valamint a magyar középpályással kapcsolatos kritikákról is beszélt.

Freund úgy gondolja, hogy Szoboszlai nem fog távozni a télen, jó helyen van a csapatnál. 

„Dominik most a legjobb helyen van Salzburgban, a tavasszal is számítunk rá. Nagyon erős egyéniség, aki az évek során megtanult keményen dolgozni azért, hogy egyre előrébb jusson. Nagy ugrást jelentett neki a mostani esztendő, az első csapat mellett a magyar válogatottban is kezdőjátékossá vált, a személyisége most formálódik, szépen lépeget előre" – mondta Christoph Freund a nso.hu-nak.

Arra a kérdésre, hogy az egyik osztrák újságíró szerint azért maradt ki a Napoli elleni hazai meccsen a kezdőből Szoboszlai, mert elszaladt vele a ló, nem adott konkrét választ, de szerinte jól döntött az edző.

Szoboszlai Dominik maradhat az RB SalzburgnálForrás: AFP/Joe Klamar

„Olvastam azt a cikket... Ahogy említettem, Dominik elég határozott személyiség, nagy önbizalommal, és az ősszel minden felgyorsult körülötte. Talán Jesse Marsch jól tette, hogy akkor a kispadra ültette, mert szüksége volt arra, hogy fújjon egyet, és lenyugodjanak körülötte a kedélyek. Összességben viszont profi labdarúgóról beszélünk, aki a megfelelő ütemben fejlődik."

Magyarországon jelenleg a legnagyobb tehetségnek számít, folyamatosan előtérben van, a kritikusai pedig elsősorban azt róják fel neki, hogy a futósebessége nem elég nagy és dinamikus a modern futballhoz. Christoph Freund ezt másképp látja.

Ezzel nem értek egyet. Nem ő a leggyorsabb a keretben, de semmi probléma a sebességével. Tisztázzuk, Dominik nem szélső. Ő a pálya közepén a leghasznosabb, ott viszont középső- és támadó középpályást is játszhat, mert mindkét poszton megállja a helyét. Technikailag rendkívül képzett, a játékintelligenciája kimagasló, a rúgótechnikája szintén. Inkább erről kellene beszélni" – árulta el.

A teljes interjú itt érhető el.