Tönkreverték őket a kupában, aztán az egész falut meghívták vendégségbe

FOOTBALL - SPANISH CHAMP - REAL SOCIEDAD v FC BARCELONA 2019 CHAMPIONNAT CHAMPIONSHIP ESPAGNE FC BARCELONA FC BARCELONE FOOT FOOTBALL LIGA Soccer Spain SPANISH SPORT
Fans of Real Sociedad during the Spanish championship Liga football match between Real Sociead and FC Barcelona on September 15, 2018 at Anoeta Stadium in San Sebastian, Spain - Photo UGS / Spain DPPI / DPPI
Vágólapra másolva!
A Real Sociedad miután a Király Kupa első fordulójában 8-0-ra verte az ellenfelét, ritkán látható gesztust gyakorolt.

Ahogy az várható volt, a negyedosztályú falusi csapat, a Becerril de Campos nem volt egy súlycsoportban az élvonalban a hatodik helyen álló Real Sociedaddal. A kiscsapat azonban keményen ellenállt a csürtöki találkozón, a 37. percig tartotta a 0-0-t, és szünetre is csak 0-2-vel vonultak. A második félidőben aztán kaptak még hat gólt.

A küzdőszellem pedig nem maradt jutalom nélkül. A lefújást követően a Real Sociedad elnöke a kasztíliai falu teljes lakosságát, azaz mind a 754 főt, és persze a focicsapat játékosait és valamennyi alkalmazottját meghívta a Real Sociedad valamelyik meccsére – ennek kiválasztását a vendégekre bízva. Az utazásról, a belépőkről és a meccsnapi vacsoráról a San Sebastián-i klub gondoskodik.

"A meccs maga igazi fociünnep volt, és hálásak vagyunk, amiért a Real Sociedad komolyan vett bennünket, a nagy vereségünk után pedig tisztelettel bántak velünk. Amilyen gyorsan csak lehet kiválasztjuk a megfelelő napot, mert máris alig várjuk, hogy San Sebastiánba mehessünk" – mondta a Becerril elnöke, Juan Antonio Redondo.