Az Origo olvasói szerint nem jó irányba halad a Bajnokok Ligája

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló, kedd
Luis Suarez of Barcelona and Diego Godin of FC Internazionale during the UEFA Champions League Group F match Fc Internazionale v Barcelona Fc at the San Siro Stadium in Milan, Italy on December 10, 2019 (Photo by Matteo Ciambelli/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Sokan támadják a labdarúgó Bajnokok Ligája elitklubbá alakítását, egy úgynevezett „zárt bajnokság" létrehozásának ötletét, illetve a borzalmas nevű Európa Konferencia Liga létrehozását. Hétfőn reggel arra kértük az olvasókat, hogy szavazzanak a jelenlegi és jövőbeli BL-helyzetről és az elit szuperliga létrehozásának tervéről.

Délutánig nagyon sok szavazat érkezett minden témában, az Origo olvasóit pedig rendesen megosztották a témák. Az olvasók 64 százaléka úgy látja, egyáltalán nem tesz jót a Bajnokok Ligájának, hogy a legjobb 16 között már csak az európai topbajnokságok csapatai játszanak.

Az Origo olvasói szerint nem tesz jót a BL-nek a mostani helyzet Forrás: Origo

Arra a kérdésre, hogy egyetért az Európai Konferencia Liga létrehozásával, már kisebb volt a különbség az olvasók nézetei között. 60 százalék látja úgy, hogy nincs szükség újabb nemzetközi ligára.

A nem válaszok nyertek, de nem annyira nagy a különbség Forrás: Origo

Utolsóként pedig arra voltunk kíváncsiak, hogy az olvasók szerint vajon eljöhet-e az ideje, hogy zárt, mesterséges liga legyen a Bajnokok Ligájából. Nos, a szavazatok szerint igen, méghozzá 69 százalék gondolja így.

Az Origo olvasói szerint lehet zárt bajnokság a BL-ből Forrás: Origo

Továbbra is lehet szavazni, amelyet itt tehetnek meg.