Az FC Barcelona az élen a sportvilág átlagfizetéseinek listáján

Barcelona v Real Madrid - La Liga Real Madrid Cristiano Ronaldo SOCCER PLAYER Barcelona F.C. Arts Culture and Entertainment Camp Nou Catalonia Club Soccer El Clasico Falling Forward - Athlete La Liga Match - Sport Net - Sports Equipment Portuguese Culture
Karim Benzema and Leo Messi during the match between FC Barcelona and Real Madrid CF, played at the Camp Nou Stadium on 06th May 2018 in Barcelona, Spain. Photo: Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona élvonalbeli labdarúgócsapatában volt a legmagasabb a játékosok átlagfizetése 2019-ben a Global Sports Salaries Survey című tanulmány szerint.

A sportingintelligence.com weboldal által végzett kutatás 12 országban 8 sportág 350 csapatából összesen több mint 10 ezer játékos fizetését vizsgálva állította fel a rangsort. A felmérés kizárólag a vizsgált klubok által rendszeresen folyósított fizetéseket tartalmazza, a kimutatott keresetekben nincsenek benne az aláírási pénzek, a különböző teljesítményalapú bónuszok, illetve a játékosok egyéni szponzori díjai és a pályán kívüli, más tevékenységeikért járó összegek.

Ezek alapján a katalánoknál az első csapat átlagos éves alapbére 12,28 millió dollár volt, amely alacsonyabb, mint az előző évben, amikor a Barcelona 13,7 millió dolláros átlagfizetéssel zárt az élen.

Az FC Barcelonánál volt a legmagasabb a játékosok átlagfizetése 2019-ben. Messiéket a Real Madrid követi Forrás: NurPhoto/Urbanandsport/NurPhoto/Joan Valls/Urbanandsport

A 2019-es esztendő második és harmadik helyén is labdarúgócsapat zárt: a Real Madridnál 11,15, míg a Juventusnál 10,1 millió dollárral gazdagodtak átlagosan a játékosok. A spanyol klub megtartotta tavalyi pozícióját a listán, míg az olasz csapat a kilencedik helyről lépett előre.

Az első harmincban még három futballklub kapott helyet: a Paris-Saint Germain 12., a Manchester City 13. a listán, a Bayern München pedig a 22. helyet érdemelte ki. A top 30 további pozícióiban az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) együttesei találhatók, közülük a legelőkelőbben rangsorolt a 10 milliós határt éppen átlépő, negyedik helyezett Portland Trail Blazers.

Az észak-amerikai professzionális ligák közül a baseball (MLB) legbőkezűbb képviselőjének a - 2014-ben még második - New York Yankees (32.) bizonyult, míg az amerikaifutballban (NFL) az Atlanta Falcons (65.), jégkorongban (NHL) pedig a Minnesota Wild (89.) költött legtöbbet a játékosok fizetésére.