Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó-szövetség három meccsre eltiltotta Szon Hung Mint, a Tottenham Hotspur támadóját, aki a Chelsea elleni rangadón kapott piros lapot, miután a földön fekve megrúgta Antonio Rüdigert.

A dél-koreai támadó – aki a 2019-es naptári évben 20 gólt lőtt és 13 gólpasszt adott – a mérkőzés 60. percében összeakaszkodott Antonio Rüdigerrel, majd a párharc elvesztése után a földön fekve mellbe rúgta a Chelsea német védőjét.

A Tottenham fellebbezett Szon piros lapja ellen, azonban az FA nem adott helyt a Spurs kérelmének, és három mérkőzésre eltiltotta a szélsőt, akinek ez volt a harmadik kiállítása a 2019-es naptári évben. Legutóbb Lee Cattermole-t, a Sunderland játékosát állították ki egy éven beül háromszor, még 2010-ben.

Szont májusban, a Bournemouth elleni bajnokin állították ki, majd novemberben az Everton ellen kapott piros lapot, miután egy szerencsétlen szerelés után eltörte a portugál André Gomes bokáját – igaz, utóbbit később eltörölte a szövetség, mert Szont vétlennek találták.

A dél-koreai Szon Hung Min legközelebb 2020-ban léphet pályára Forrás: AFP/Adrian Dennis

José Mourinhónak szerencséje van, mert a csapat egyik legjobb játékosa nyerhető meccseket fog kihagyni. Szon nem léphet pályára a december 26-án esedékes Brighton elleni hazai bajnokin, és ki kell hagynia az utolsó előtti Norwich City (december 28.) és a 17. helyen álló Southampton (január 1.) elleni idegenbeli találkozókat.