Társoldalunk:

Az újabb fájó vereség után Pep Guardiola már lemondott a bajnoki címről

2019.12.28. 12:09

A címvédő Manchester City 3-2-re kikapott a Wolverhampton Wanderers otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának pénteki zárómérkőzésén. Az újabb vereséget követően Pep Guardiola úgy nyilatkozott, a City számára elúszott a bajnoki cím. 

A 12. perctől emberhátrányban játszó vendégek Raheem Sterling duplájával a 82. percig 2-1-re vezettek, ám a házigazda fordítani tudott. A mérkőzést követően a manchesteri csapat spanyol menedzsere is elismerte, a bajnoki címről már lemondhat a City.

Pep Guardiola szerint már nem reális a bajnoki címForrás: AFP/Lindsey Parnaby

„Nem reális a bajnoki címről beszélni, már túl nagy a különbség. Viszont nem adhatjuk fel a harcot, különben jövőre nem leszünk ott Európa elitjében. Korábban mindig jól reagáltunk az ilyen helyzetekre, most is küzdenünk kell. Nem szabad, hogy a játékosok ezen a vereségen rágódjanak, mindent megtettek, hogy emberhátrányban megtartsák az előnyt, sajnos elkerülhető gólokat kaptunk" – árulta el Guardiola, akinek a csapata már 14 pontos hátrányban van a Liverpollal szemben, úgy, hogy a rivális egy meccsel kevesebbet játszott.