Társoldalunk:

Jürgen Klinsmann nem számít Dárdai Palkóra a Herthánál

2019.12.30. 19:07

A Hertha 25 fős kerettel utazik a floridai edzőtáborba – erősítette meg Jürgen Klinsmann, a berlini csapat vezetőedzője a Bild korábbi értesülését. A csapat keretét jelenleg 34 fő alkotja, az utazók közül olyan nevek maradhatnak ki, mint Ondrej Duda és Salamon Kalou. A Bild a kimaradók listáján valószínűsíti Dárdai Palkót is, hozzátéve, hogy sokan távozhatnak is az említett játékosok közül.

"Huszonöt játékossal akarunk elrepülni, ebben a kapusok is benne vannak" – idézi az őszi idény közben kinevezett Klinsmannt a Bild. A tréner két kimaradót is konkrétan említ, a 34 éves, a Bundesligában 151 mérkőzésen 48 gólt jegyző Salamon Kalout és a 25 esztendős középpályást, az 59 bajnokin 12-szer eredményes Ondrej Dudát. „Duda helyzete könnyen megváltozhat még. Kalouval volt egy jó beszélgetésem. Reálisan látja, hogy most nem lehet a hasznunkra. Időt kapott tőlem, hogy átgondolja a dolgokat, ezért nincs is a csapattal jelenleg. Abszolút profi játékosról van szó" – vázolta a helyzetet Klinsmann.

A Bild azt írja, szintén nem lesz ott a csapattal Amerikában Alexander Esswein (29), Mathew Leckie (28), Dennis Jastrzembski (19), Sidney Friede (21), Maurice Covic (21), Florian Baak (20), Muhammed Kiprit (20) és Dárdai Palkó (20). Ezek a játékosok a tavaszi szezonban sem nagyon számíthatnak játéklehetőségre, így pedig távozhatnak. A Herthával kapcsolatos hír, hogy a L'Équipe beszámolója szerint egy érkezője is lehet hamarosan a klubnak, a PSG-ben perememberré váló, 51-szeres német válogatott középpályás, Julian Draxler térhet haza és lehet a berliniek futballistája.

(NSO)