Társoldalunk:

Haaland több mint kétszer annyiba került, mint amennyit klubja kapott érte

2019.12.30. 13:29

A Borussia Dortmund vasárnap jelentette be a Salzburg norvég csatárának, Erling Haalandnak az átigazolását. A 19 éves támadót szinte az összes topcsapattal hírbe hozták, miután az idényben eddig 28 gólt szerzett, köztük nyolcat a Bajnokok Ligájában.

Sokan arra számítottak, a Juventus vagy a Manchester United csap majd le a fiatal tehetségre, végül a Borussia Dortmund lett a befutó.

A német Bild szerint a garantált játékidő és az éves 8 millió eurós fizetés döntött a Dortmund mellett. Az olasz La Gazzetta dello Sport és a Tuttosport szerint a Borussia Dortmund 20 millió eurót fizetett a Salzburgnak, ez volt a játékos kivásárlási ára.

A Borussia Dortmund csapatában folytatja Erling Braut HaalandForrás: AFP/Joel Kunz

Ezen felül közvetítői díjként 15 millió eurót kapott a játékost képviselő szuperügynök, Mino Raiola és még 10 millió landolt a játékos apjának, Alf-Inge Haalandnak a zsebében.

Brit sajtóhírek szerint Raiola igen komoly részesedést kap majd az esetleges jövőbeni újabb átigazolási díjak után, ezeket pedig csak a Dortmund vállalta a fiatal játékossal kapcsolatban.