Vágólapra másolva!
Újév napján a Derby County FC megkapta az angol szövetségtől Wayne Rooney játékengedélyét, így az angol válogatott és Manchester United történetének legeredményesebb játékosa akár csütörtökön pályára léphet a Barnsley ellen.

Rooney még augusztusban írt alá az angol másodosztályban, azaz a Championshipben szereplő csapathoz, amelyik az előző idény végén csak az osztályozó döntőjében bukta el a feljutást a Premier League-be, miután 2-1-re kikapott az Aston Villától.

Rooney az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő DC United hagyta el a szezon közepén, a szerződése szerint azonban 2019. december 31-ig az amerikai ligához kötötte a szerződése, így hiába írt alá a Derbyhez, nem léphetett pályára. Újév napján azonban az angol szövetségtől (FA) megérkezett a hivatalos játékengedély, így Rooney akár már csütörtökön, a Barnsley elleni mérkőzésen pályára léphet.

Most már hivatalos:

"Jó formában van, akár kezdő is lehet, de azért szüksége van még néhány meccsre – mondta a csapat "új igazolásáról" a DCFC holland vezetőedzője, Phillip Cocu. – Lehet, hogy nem lesz tökéletes az első pillanattól, de fontos, hogy amilyen gyorsan csak lehet beilleszkedjen a csapatba. Ha van egy játékosod olyan képességekkel, karrierrel és tapasztalattal a háta mögtt, mint Rooney, boldog lehetsz."

A 34 éves csatár korábbi klubjában a Manchester Unitedben és az angol válogatottban is gólrekordernek mondhatja magát: előbbi csapatban 559 meccsen 253 gólt szerzett, míg a nemzeti együttesben 120 fellépésen 53 alkalommal volt eredményes. Angol klubban utoljára 2018. április 28-án lépett pályára, amikor akkori csapata, az Everton 2-0-ra győzött Huddersfield otthonában.

A Derby Countyhoz 18 hónapra írt alá, szerződése szerint játékos-edzőként.