Társoldalunk:

U21-es válogatott támadót igazolt az MTK

2020.01.02. 13:30

Újabb korosztályos válogatott játékossal erősödött az MTK Budapest. Az NB II éllovasa hosszútávú szerződést kötött a 21 éves Bíró Bencével, aki Portugáliából tér haza az MTK hívására - adta hírül a klub hivatalos oldalán.

A remek felépítésű center 2014-ben szerződött külföldre, ahol fokozatosan lépett előre, a Vitória Guimaraes B-csapatában már fiatalon folyamatosan lehetőséget kapott a portugál felnőtt másodosztályban.

Bíró Bencéhez nagy reményeket fűznek az MTK-nálForrás: mtkbudapest.hu

Az elmúlt hónapok is mutatják, hogy az MTK Budapest kiemelten támaszkodik a saját utánpótlására, ám természetesen emellett arra is törekszünk, hogy a legtehetségesebb hazai játékosok is hozzánk kerüljenek. rendkívül tehetséges játékos, akinek a pályafutását gyerekkora óta követem. Személyében egy olyan tehetséges labdarúgó került hozzánk, akinek hosszabb távon arra is van esélye, hogy a magyar felnőtt válogatott tagja legyen - értékelte Bíró Bence szerződtetését Polyák Balázs, az MTK Budapest sportigazgatója.

Az U21-es korosztályban már megmutatta gólerősségét: Michael Boris jól ismeri őt, dolgoztak együtt, így ő is kifejezetten szorgalmazta a megszerzését, ami nem meglepő, hiszen Bence centerként tétmeccseken gyakran eredményes volt az irányítása alatt lejátszott korosztályos mérkőzéseken, két évvel idősebbek között is komoly szerepet szánt neki - zárta Polyák, aki szerint a fiatal játékos komoly feladatokat kaphat már a tavasszal.

Bíró Bence egyébként visszatér az MTK-hoz, hiszen fiatalon már megfordult klubunknál. Itthon már több mint száz gólt szerzett az MLSZ versenyrendszerében az utánpótlás korosztályokban, így joggal bízhatunk abban, hogy felnőtt szinten is tovább szaporítja majd góljai számát. A támadó csatlakozik is csapatunkhoz, a felkészülést már a mieinkkel kezdi meg.