Győztes meccsen mutatkozott be új klubjában Wayne Rooney

98706335 Horizontal
England's striker Wayne Rooney runs with the ball during the Group C first round 2010 World Cup football match Slovenia vs. England on June 23, 2010 at Nelson Mandela Bay stadium in Port Elizabeth. NO PUSH TO MOBILE / MOBILE USE SOLELY WITHIN EDITORIAL ARTICLE - AFP PHOTO / PATRICK HERTZOG (Photo by PATRICK HERTZOG / AFP)
Vágólapra másolva!
Közel kétéves szünet után újra angol csapatban lépett pályára a 34 éves Wayne Rooney. Új együttese, az angol másodosztályban szereplő Derby County 2-1-re nyert a Barnsley ellen csütörtök este.

Bár Rooney már tavaly nyáron aláírt a Derbyhez, 2019. december 31-ig hivatalosan még az MLS-ben szereplő DC United játékosa volt. A Derby-nek ezért kellett megvárnia azt, hogy a 2020-as év elkezdődjön, a csapat edzője pedig az első adandó alkalommal pályára küldte a 34 éves játékost.

A Derby County 2-1-re nyerte meg a Barnsley elleni összecsapást. Az első hazai gól előtt pedig Rooney végzett el tökéletes szabadrúgást.

A Derby együttese a győzelme ellenére is csak a 17. a másodosztályú bajnokságban. Rooney 2002 augusztusában, 16 évesen mutatkozott be a Premier League-ben az Everton színeiben, majd 2004-ben a Manchester Unitedhez igazolt, amellyel ötször nyert bajnokságot, egyszer pedig Bajnokok Ligáját. Az MU-t 2017-ben hagyta el, majd az Evertonnál töltött év után az észak-amerikai profiligába, a DC United együttesébe szerződött.