FA-kupa: megmenekült a szégyentől a Manchester United

775448951 fbl Horizontal
Manchester United's Spanish midfielder Juan Mata reacts after missing a chance during the FA Cup third round football match between Wolverhampton Wanderers and Manchester United at the Molineux stadium in Wolverhampton, central England on January 4, 2020. (Photo by Justin TALLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó FA-kupában a Manchester United 0-0-s döntetlent játszott a Wolverhampton Wanderers csapatával a Molineux Stadionban, így Ole Gunnar Solskjaer együttese újrajátszásra kényszerül.

Furcsa ezt leírni, de a találkozónak a hazai csapat volt az esélyese, ugyanis a Wolves a legutóbbi négy Manchester United elleni találkozóján veretlen maradt – ebből kettőt megnyert – ráadásul tavaly márciusban pont Nuno Espirito Santo csapata búcsúztatta Ole Gunnar Solskjaer együttesét a negyeddöntőben.

A norvég szakember erős csapatot küldött pályára, bár így is helyet kaptak a kezdőben olyan perememberek, mint az argentin kupakapus, Sergio Romero, Brandon Williams, Andreas Pereira vagy a 20 éves Tahith Chong.

Az első félidő alacsony színvonalú játékot hozott, de a Wolverhampton így is megszerezhette volna a vezetést, azonban Matt Doherty közeli lövését Romero elképesztő bravúrral védeni tudta.

A második félidőt is a Wolves kezdte jobban. Az 52. percben Romero védte Pedro Neto 16 méteres lövését.

Az első manchesteri helyzetre az 58. percig kellett várni, ekkor Juan Mata 20 méteres szabadrúgása centikkel kerülte el a jobb felső sarkot.

A 70. percben Ole Gunnar Solskjaer pályára küldte brazil Fredet és az angol válogatott Marcus Rashfordot,

utóbbi az első labdaérintéséből majdnem megszerezte a vezetést, de a közeli lövése a felső lécen csattant.

A 76. percben Matt Doherty révén gólt szerzett a Wolves, de a játékvezető nem adta meg az ír középpályás találatát, mert a közeli fejese rápattant az alkarjára, márpedig 2019 júniusa óta a játékosok akkor sem szerezhetnek gólt kézzel, ha vétlen a mozdulat.

A 81. percben a Wolverhampton ismét közel került a gólszerzéshez. Egy gyors kontratámadás végén Raúl Jiménez elfutott a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belülre, majd nullszögből kapura lőtt, de a bombája a felső kapufán csattant.

A hajrában és a hatperces hosszabbításban a Wolves rohamozott, de nem tudott gólt lőni, így az eredmény már nem változott. A Manchester United ezzel kiharcolta az újrajátszást, és az Old Traffordon juthat be a legjobb 32 közé az FA-kupában.

FA-kupa, a legjobb 32 közé jutásért:
AFC Bournemouth–Luton Town (II.) 4-0 (1-0)
Fleetwood Town (III.)–Portsmouth (III.) 1-2 (1-2)
Leicester City–Wigan Athletic (II.) 2-0 (2-0)
Manchester City–Port Vale (IV.) 4-1( 2-1)
Wolverhampton Wanderers–Manchester United