Társoldalunk:

Sorozatban kilencedik bajnokiját nyerte meg a Lazio - videó

2020.01.05. 14:40

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 18. fordulójának vasárnapi nyitómeccsén a Lazio hátrányból fordítva nyert a 40. perctől emberhátrányban játszó Brescia otthonában, így tovább folytatta a kiváló sorozatait.

A mérkőzésen a Brescia szerzett vezetést Mario Balotelli találatával, ám a 40. perc sorsöntőnek bizonyult: Andrea Cistana ugyanis piros lapot kapott Felipe Caicedo lerántása után – az esetet Ciro Immobile álompassza előzte meg, aki négy védő közül sarokkal továbbította a labdát –, majd az olasz válogatott támadó értékesítette a jogosan megítélt büntetőt.

A második játékrészben a Lazio ment előre becsülettel a győztes gól megszerzéséért, de a Brescia kőkemény védekezésével sokáig nem tudott mit kezdeni. Egészen a 91. percig, amikor Immobile Caicedo lekészítése után három pontot érő gólt szerzett. Az olasz csatárnak ez már a 19 gólja volt a bajnokságban.

A Lazio pedig sorozatban a 12. mérkőzésén lőtt legalább két gólt, és már a kilencedik bajnokiját nyerte meg pontvesztés nélkül, beállítva a klubrekordot.