Társoldalunk:

Willi Orbán lemarad a magyar fociválogatott sorsdöntő meccseiről

2020.01.06. 16:23

A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig is megkezdte a munkát a téli szünetet követően. A csapat edzője, Julian Nagelsmann elárulta, a térdműtétje után lábadozó Orbánra tudomása szerint április elejéig nem számíthat, ami azt jelenti, hogy a védő lemarad a március végén esedékes Európa-bajnoki pótselejtezőről.

A 27 éves, 12-szeres válogatott középhátvéd még tavaly, az RB Leipzig október 30-i Német Kupa-mérkőzésén szenvedett térdsérülést. Az első hírek arról szóltak, hogy „csak" két hetet kell kihagynia, ám hamar kiderült, mégsem játszhat az év utolsó két válogatott meccsén, mert állapota nem a várt ütemben javult, ezért november közepén Lipcsében a védő térdén artroszkópos beavatkozást hajtottak végre.

Willi Orbán sérülése súlyosabb a vártnálForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Peter Steffen

A műtét utáni hírek még arról szóltak, hogy február elején már visszatérhet a pályára, az RB Leipzig téli felkészülésének kezdetén Julian Nagelsmann arról számolt be a kicker.de beszámolója szerint, hogy a védő április előtt nem játszhat.

A Leipzignél Timo Werner megfázása miatt külön edzett, s hiányoztak a sérültek is: a bokaműtét után lábadozó Kevin Kampl, a térdműtéten átesett Willi Orbán, az izomszakadás után gyógyuló Ibrahima Konaté is.

„Nagelsmann úgy számol, hogy Konaté február közepén kezdheti az edzéseket, míg a csapatkapitány Orbán április előtt nem, de ezt nem tudják pontosan" – áll a Kicker edzésriportjában.

Mindez tehát azt jelent, hogy ha Nagelsmannak igaza lesz, akkor a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi sem számít a lipcsei csapatkapitányra a március végén esedékes Eb-pótselejtező elődöntőn Bulgária ellen – s továbbjutás esetén a fináléban sem.

(forrás: nso.hu)