Vágólapra másolva!
A magyar bajnok Ferencváros 2-1-re kikapott a belga bajnok Genk csapatától a spanyolországi Benidormban rendezett felkészülési mérkőzésen.

Szergej Rebrov vezetőedző bombaerős csapatot küldött pályára. A zöld-fehérek a

Dibusz - Lovrencsics, Otigba, Leandro, Heister - Vécsei, Sigér - Lodico, Skvarka, Zubkov – Boli

összeállításban kezdték a találkozót, amit hatalmas szélben és szakadó esőben rendeztek meg.

Dibusz Dénes a Fradi legbiztosabb pontja Forrás: fradi.hu

A Fradi kezdte jobban a meccset, amely a 12. percben alakította ki az első ziccerét a belga csapat ellen. Lovrencsics futott el a jobb oldalon, a beadására Skvarka érkezett a hosszú oldalon, de rosszul találta el a labdát, így a közeli lövése keresztbe elment a kapu előtt. A Genk első lehetőségére a 22. percig kellett várni. A korábbi Fradi-játékos, Joseph Paintsil lőtt kapura 22 méterről, de Dibusz magabiztosan fogta a jobb alsó sarokba tartó labdát.

A 28. percben megszerezte a vezetést a Fradi.

Leandro indította Bolit, akinek az éles szögből leadott lövését Coucke bravúrral kiütötte. A szögletet kifejelték a belgák, de a kipattanóra érkező Lovrencsics Gergő 22 méterről, elemi erővel a bal alsó sarokba bombázott.

Sigér Dávid öleli a bombagólt lövő Lovrencsics Gergőt Forrás: Molnár Ádám/fradi.hu

Öt perccel később növelhette volna az előnyét a Fradi. Egy Genk-szabadrúgás után Lodico indította Zubkovot, aki azonnal a hosszún érkező Bolihoz passzolt, az elefántcsontparti támadó közeli lövését azonban Coucke védeni tudta.

A 37. percben egyenlíthetett volna a belga csapat.

Odey jobboldali beadására Paintsil robbant be, azonban közelről a kapu mellé fejelt. A lefújás előtt még volt egy lehetősége a Genknek. Egy jobboldali szöglet után Adewoye sarkazott kapura, Dibusz viszont könnyedén védeni tudott.

A szünetben Szergej Rebrov egy teljes sort cserélt: a második félidőre

a Gróf - Botka, Blazic, Frimpong, Civic – Haratin, Csonka - Bőle, Isael, Varga - Ramadan összetételű csapat futott ki a pályára.

A folytatásban a Genk átvette a játék irányítását, de jól zárt a Fradi védelme, így komoly veszély nem adódott Gróf Dávid kapuja előtt. Az első belga kísérletre a 62. percig kellett várni. Junya jobb alsó sarokba tartó bombáját a Fradi kapusa óriási bravúrral szögletre ütötte.

Gróf Dávid is lehetőséget kapott a belga sztárcsapat ellen Forrás: Molnár Ádám/fradi.hu

A hajrában a Genk tovább nyomott a gólért. A 80. percben Odey közeli lövését Botka parádésan blokkolta, viszont egy perccel később a nigériai csatár 13 méteres lövését Gróf már nem tudta védeni, így egyenlített a belga csapat.

Nem sokkal az egyenlítés után megfordította a meccset a Genk.

Gróf védett egy erős, közeli lövést, balszerencséjére a labda pont Odey elé került, aki az üres kapura nem hibázott.

A folytatásban a Fradi már nem tudott újabb helyzetet kialakítani, így Szergej Rebrov csapata elvesztette első spanyolországi felkészülési mérkőzését.

A Ferencváros legközelebb szombat délután, a Bundesligában szereplő Union Berlin ellen játszik felkészülési mérkőzést.