Piros lapos játékos lett a Real-Atlético Szuperkupa-döntő meccs legjobbja

fbl Horizontal
Federico Valverde (jobbra) lett a meccs embere
Vágólapra másolva!
Vasárnap este játszották le Szaúd-Arábiában, Dzsiddában a spanyol Szuperkupa megreformált döntőjét. A Real Madrid-Atlético Madrid meccsen nem született gól a rendes játékidőben és a ráadásban sem, tizenegyesekkel nyert a Real. Érdekesség, hogy a meccs emberének egy olyan játékost választottak, aki piros lapot kapott.

Az uruguayi Fede Valverde a hosszabbítás második félidejében rúgta fel az egyedül a Real kapuja felé törő Alvaro Moratát. A középpályás még a tizenhatos előtt meg tudta állítani a csatárt, az Atlético így csak szabadrúgáshoz jutott az esetleges gól helyett.

Valverde tudta, hogy ezért piros lap jár majd, de góltól mentette meg a csapatát.

A Real végül tizenegyesekkel megnyerte a Szuperkupát, a meccs emberének pedig Valverdét választották.

A Real Madrid tizenegyesekkel nyerte meg a Spanyol Szuperkupát

A szaúd-arábiai Dzsiddában megrendezett Spanyol Szuperkupa-döntőben a Real Madrid gólnélküli rendes játékidőt követően 11-es párbajban legyőzte a városi rivális Atlético Madridot, így fennállása során 11. alkalommal hódította el a trófeát. A Spanyol Szuperkupa-döntőben korábban a Király-kupa győztese és a bajnokcsapat találkozott egy oda-visszavágós párharcra, azonban a nagyobb bevétel érdekében Szaúd-Arábiában, a jól megszokott kettő helyett idén négy csapat részvételével rendezték a Spanyol Szuperkupát.

Később az Atlético edzője, Diego Simeone is elismerően beszélt a fiatal játékosról.

"Mondtam neki, hogy ne aggódjon, bárki ugyanezt tette volna, én biztosan. A meccs MVP-je Fede Valverde lett, mert megnyerte a meccset a Real Madridnak" - mondta Simeone.