Társoldalunk:

Lejárt Klinsmann edzői papírja, anélkül pedig nem ülhet le a Hertha kispadjára

2020.01.15. 08:38

Lejárt Jürgen Klinsmann edzői papírja, anélkül pedig nem ülhet le a kispadra a tavaszi idény első meccsén vasárnap a Bayern München ellen, írja a Bild.

A német bulvárlap tudomása szerint a Hertha élére novemberben kinevezett, játékosként világbajnok, szövetségi kapitányként vb-bronzérmes német szakember 2000-ben szerezte az edzői képesítést, egykori válogatottbeli csapattársaival, Jürgen Kohlerrel, Matthias Sammerrel és Andreas Brehmével együtt. 

A papírok azonban a Német Futballszövetség (DFB) szabályai szerint három évig érvényesek, és rendre meg kell őket újítani, különféle tanfolyamok és továbbképzések elvégzésével, melyeken legalább 20 kreditet szerez az érintett edző. Ha sikerrel járt, akkor újabb három évig nincs gondja a papírral.

Jürgen Klinsmann bízik benne, hogy gyors lesz az amerikai és a német postaForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gora

Feltehetően Klinsmann esetében is rendben vannak az elvégzett kurzusok, csakhogy nem tudja bemutatni a papírt a szövetség illetékeseinek. 

"Lejárt a papírja, de tisztában vagyunk vele, hogy az elmúlt években Mexikóban és Brazíliában is részt vett képzéseken. Csupán nem figyelt oda a dokumentumra" – idézi a Kicker a Tobias Hauptot, a DFB Akadémia vezetőjét.

Klinsmann is elismeri, hogy egyelőre nem tudja bemutatni a szükséges papírokat.

"Amikor novemberben felszálltam a repülőre és Berlinbe jöttem, meg sem fordult a fejemben, hogy szükségem lehet a papírokra, hiszen nem tudtam, hogy a Hertha edzője leszek. Karácsonykor pedig ugyan otthon voltam (Klinsmann családja az Egyesült Államokban él), de akkor meg elfelejtettem magammal hozni. De mindent megteszünk, hogy időben eljussanak a papírok a szövetségbe" – szögezte le. Ettől még kérdés marad, hogy a DFB hogy hagyta jóvá a kinevezését novemberben, ha akkor sem tudta bemutatni a papírokat?

A Hertha számára január 19-én, vasárnap kezdődik a szezon, amikor 15:30-tól a Bayern Münchent fogadják az Olimpiai Stadionban. Amennyiben addig nem érkeznek meg Klinsmann papírjai az USA-ból, akkor a másodedző, Alexander Nouri ülhet le a kispadra, vélhetően egy meccs erejéig.