Társoldalunk:

Messi és Ronaldo kihagyhatatlan, nincs Real-játékos az év csapatában

2020.01.15. 17:05

A Bajnokok Ligája-győztes FC Liverpoolból öt játékos került be az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 2019-es álomcsapatába, amely több mint kétmillió szurkolói szavazat alapján alakult ki.

Az UEFA honlapján szerdán nyilvánosságra hozott tizenegynek szinte a teljes védelme az angol sztárcsapatból kerül ki - a kapuban a brazil Alisson, előtte az angol Trent Alexander-Arnold, a holland Virgil van Dijk és a skót Andy Robertson -, az egyetlen kakukktojás az Ajaxból a Juventushoz igazolt holland Matthijs de Ligt. Előttük ugyancsak egy ex-amszterdami, a nyár óta már barcelonai holland Frenkie de Jong és a Manchester City belga karmestere, Kevin De Bruyne foglal helyet a képzeletbeli csapatban.

A csatársort a lengyel Robert Lewandowski (Bayern München), a szenegáli Sadio Mané (FC Liverpool), a portugál Cristiano Ronaldo (Juventus) és az argentin Lionel Messi (FC Barcelona) alkotja.

Ronaldo már 14-edszer, Messi 11-edszer, hét játékos viszont - Alisson, Alexander-Arnold, De Ligt, Robertson, De Jong, Lewandowski és Mané - most először tagja a drukkerek csapatának.