A Barcelona új edzője szerint a nagy szél is ellenük dolgozott

fbl Horizontal
Quique Setién (balra) győzelemmel kezdte barcelonai karrierjét
Vágólapra másolva!
Bemutatkozott a Barcelona új edzője, Quique Setién, első meccsén 1-0-ra verte a Granada csapatát a Barca.

A meccs egyetlen gólját Lionel Messi szerezte, aki tartja jó szokását, ugyanis a legutóbbi három, újonnan kinevezett Barca-edző korszakait is az ő gólja nyitotta.

Quique Setién elégedett volt az első Barcelona-meccsével, 1-0-ra nyert a csapata úgy, hogy a régi szokásoknak megfelelően, szinte végig a hazai csapatnál volt a labda.

Quique Setién (balra) győzelemmel kezdte barcelonai karrierjét Forrás: AFP/Lluis Gene

"Talán az első félidőben hiányzott egy kis lendület a csapatból, de a Granada nagyon jól védekezett. A körülmények sem voltak velünk, a nagy szél alaposan kiszárította a pályát, ami így lelassult. Annak örülök, hogy az első félidőben csak egy lövést engedtünk az ellenfélnek, a második félidőben az ellenfél eltalálta a kapufát egy eladott labdánk után, ott szerencsénk volt. A kapu előtt kell jobban dolgoznunk. Ami Messit illeti, csak tette, amit szokott. Az ilyen meccseken kellenek az egyéniségek, akik egy-egy váratlan dologgal el tudják dönteni a találkozót. Arturo Vidal gólpassza is ebbe a kategóriába tartozott" - mondta a lefújás után Setién.

Messi gyönyörű góljával győzött a Barcelona - videó

A spanyol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a Granada elleni 1-0-s győzelemmel mutatkozott be az FC Barcelona kispadján az Ernesto Valverde helyére hétfőn kinevezett Quique Setién. A tabellán 10. helyen álló granadai együttes vendégként kilenc összecsapásán nyolc pontot szerzett, idegenben a legutóbbi öt bajnoki találkozóját elveszítette.