Vágólapra másolva!
3-1-re győzött a harmadosztályú Unionistas de Salamanca csapata ellen és továbbjutott a Real Madrid a spanyol Király-kupában a legjobb 16 közé. A vendégek csapatában három hónapos kihagyás után ismét pályára lépett James Rodríguez.

Ahhoz képest, hogy a saját szurkolói által újjászületett kiscsapat pályáját még hó fedte egy nappal a mérkőzés előtt, mindenfajta bonyodalom nélkül sikerült a harmadosztályú együttesnek lebonyolítania a Real Madrid elleni találkozóját.

Gareth Bale 2019. szeptember 1. után szerzett ismét gólt a Real Madridban. A walesi játékos legutóbb a Villareal otthonában tudott duplázni a spanyol bajnokságban. Hosszú idő után szerda este a harmadosztályú Unionistas de Salamanca kapuját tudta bevenni.

Az első félidőben nem esett több gól. A második félidőben nagy meglepetésre egyenlített a hazai együttes. Álvaro Romero gyönyörűen lőtte ki a Zinadine Zidane-tól pihenőt kapó Courtios helyén védő Areola kapuját.

Még mielőtt a Salamanca elhihette volna, hogy van esélye, öt perccel később Marcelo adta középre a labdát, melybe a Bale helyére beállt Brahim Díaz ért bele szerencsésen.

A 85. percben a Real "tartalékjai" közül Luka Jovic is gólt lőhetett volna, azonban a Brahim lövése utáni kipattanót lesről lőtte a kapuba.

A továbbjutást végül maga Brahim döntötte el, aki a ráadás második percében meglőtte saját maga második, csapata harmadik gólját, kialakítva a 3-1-es végeredményt.

Eredmény:
Unionistas de Salamanca - Real Madrid 1-3 (0-1)