Buffon vicces öngólja ellenére is nyert a Juve az Olasz Kupában - videó

fbl Horizontal
Juventus' Uruguayan midfielder Rodrigo Bentancur (L) celebrates with (From 2ndL) Juventus' French midfielder Adrien Rabiot, Juventus' Brazilian defender Alex Sandro, Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo and Juventus' Argentinian forward Gonzalo Higuain after scoring during the Italian Cup (Coppa Italia) round of 8 football match Juventus vs AS Roma on January 22, 2020 at the Juventus stadium in Turin. (Photo by Marco Bertorello / AFP)
Vágólapra másolva!
Szerdán este az Olasz Kupa negyeddöntőjében a rekordbajnok Juventus 3-1-re legyőzte az AS Roma csapatát, Torinóban.

Maurizio Sarri, a Juve edzője néhány kulcsjátékosának - Wojciech Szczesny, Paulo Dybala – pihenőt adott, de így is bombaerős kezdőt küldött pályára a Farkasok ellen, elég csak a támadósorban helyet kapó Cristiano Ronaldót említeni, aki idén három tétmérkőzésen már hat gólnál járt. És sokat a hetedikre sem kellett várni, mert a 26. percben az ötszörös aranylabdás Gonzalo Higuaín átadása után 11 méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

A 35 éve támadó ez első gólját szerezte az Olasz Kupában, ezzel már 15 különféle sorozatban volt eredményes. Csak az UEFA-kupában és az Angol Szuperkupa-mérkőzésen nincs még gólja.

Bő tíz perccel később növelte az előnyét a torinói csapat. A brazil Douglas Costa adott remek labdát Rodrigo Bentancurnak, az uruguayi középpályás némi szerencsével betört a tizenhatoson belülre, majd nyolc méterre a kapu jobb alsó sarkába pöckölt.

Az első félidő hosszabbításában eldöntötte a meccset a Juventus. Egy kisszöglet után Douglas Costa kevergetett a jobb oldalon, majd középre tekert, a remekül csapódó labdára a középső védő Leonardo Bonucci érkezett, és öt méterről a kapu jobb oldalába fejelt.

A második félidő elején bekezdett a Roma. Cengiz Ünder távoli lövését Gianluigi Buffon rossz helyre ütötte, szerencséjére a kipattanóra érkező Nikola Kalinic csak a kapufát találta el. A török támadó következő villanásánál már nem volt szerencséjére a Juventus kapusának. Az 50. percben Ünder egy szóló után elképesztő erővel bombázott a keresztlécre, a visszapattanó labda pedig Buffon hátáról a kapuba csorgott.

A folytatásban az AS Roma mindent megtette az egyenlítésért, de Juventus továbbjutása egy percig sem forgott veszélyben, így maradt a 3-1-es végeredmény.

Olasz Kupa, negyeddöntő
Juventus-AS Roma 3-1 (3-0)
Gólszerzők: Ronaldo (26.), Bentancur (38.), Bonucci (45+2.), ill. Cengiz Ünder (50.)