Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában a második helyen álló MOL Fehérvár FC hazai pályán gólnélküli döntetlent játszott a Budapest Honvéddal, míg a harmadik Mezőkövesd 1-0-ra legyőzte a vendég Kisvárdát. Az Zalaegerszeg 3-1-re kikapott a Diósgyőrtől a ZTE Arénában, míg az utolsó Kaposvár hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémiával.

A fehérváriak - akik hazai pályán a legutóbbi öt meccsükön négyszer kikaptak - a Budapest Honvédot látták vendégül, a két együttesnek ez volt a 105. összecsapása a bajnokságban.

Az első félidőben kiegyenlített játék zajlott a pályán, először a székesfehérváriak kapusának, Kovácsik Ádámnak kellett védenie a tízedik percben. Egy perccel később Loic Nego is próbálkozott, de a kispesti kapus, az ex-fehérvári Tomás Tujvel is a helyén volt.

A 11. percben majdnem gólt lőtt a Honvéd.

Moutari egy befele cselt követően hat méterről, spiccel kapura lőtt, balszerencséjére a labda a jobb kapufán csattant. A 19. percben ismét a nigeri támadó villant. Ezúttal 19 méterről vette célba a bal alsó sarkot, de Kovácsik parádés vetődéssel hárított.

Futács Márkó renegeteg dolgozott a mérkőzésen Forrás: MOL Fehérvár FC

A 25. percben kimaradt egy fehérvári helyzet.

Petrjak vette célba 23 méterről a kaput, a labdába még Nego a kapu előterében bele tette a lábát, amely így végül fölé ment. A hajrában a hazaiak játszottak veszélyesebben, azonban az eredmény nem változott.

A második félidőre Nego sérülés miatt nem jött ki, a helyére a télen igazolt honfitársa, Lyes Houri érkezett. A Fehérvár kezdett veszélyesebben, az 53. percben Kovács István került ziccerbe, de Tujvel lábbal hárította a magyar válogatott támadó közeli lövését. Az 57. percben Joan Carillónak ismét cserélnie kellett. Az ukrán Ivan Petrjak is megsérült, a helyére a bolgár Georgi Milanov érkezett.

A 64. percben Kovács István próbált labdát szerezni a tizenhatoson belül, belekarolt a Honvéd védőjébe, Ivan Lovricba, majd hatalmasat esett, de Berke Balázs játékvezető olvasta a szándékot és nem ítélt tizenegyest.

A 66. percben egy kontratámadása végén Milanov szélről beadott labdáját Futács fejelte három méterről a kapuba, de a játékvezető les miatt nem adta meg a fehérvári gólt.

A 81. percben a Honvéd hagyta ki a meccslabdát.

Egy hatalmas bedobás után Vinícius rossz helyre fejelte ki a labdát, az érkező Banó-Szabó Bence pedig kapásból, 12 méterről a kapu mellé lőtt.

Az utolsó bő tíz percben a székesfehérváriak - akik a 92. percben Naser Aliji kiállítása miatt emberelőnybe kerültek - mentek előre a győztes gólért, de nem volt elég átütőerő a játékukban, így maradt a gólnélküli döntetlen. A bajnoki címvédő Ferencváros – amely egy meccsel kevesebbet játszott – hat pont előnnyel vezeti a bajnokságot, a november végén kinevezett Joan Carillo negyedik bajnoki mérkőzésén a második vereségét szenvedte el.

MOL Fehérvár FC - Budapest Honvéd FC 0-0
MOL Aréna Sóstó, 3054 néző, v.: Berke
Fehérvár: Kovácsik - Fiola, Musliu, Vinícius, Stopira - Pátkai, Elek - Nego (Houri a szünetben), Kovács I., Petrjak (Milanov 59.) - Futács (Hodzic 75.)
Honvéd: Tujvel - Ikenne King (Uzoma 73.), Batik, Kamber, Lovric, Aliji - Banó-Szabó, Kesztyűs, Hidi - Lanzafame, Moutari (George 72.)
sárga lap: Ikenne King (33.), Lanzafame (86.)
kiállítva: Aliji (91.)

A harmadik helyen álló Mezőkövesd 1-0-ra nyert a vendég Kisvárda ellen.

Már az első félidőben is egyértelmű fölényben futballoztak a hazaiak, és viszonylag hamar megszerezték a vezetést.

A vendégeknek meggyűlt a bajuk a mezőkövesdi akciók hatástalanításával, kapura lövéssel mindössze egyszer próbálkoztak, ráadásul közvetlenül a szünet előtt emberhátrányba is kerültek.

Kuttor Attila csapata tartja a harmadik helyet Forrás: Tóth Milán/mezokovesdzsory.hu

Fordulás után változtatott a játékán a Kisvárda, ennek pedig az lett az eredménye, hogy kiegyenlítettebbé vált a küzdelem. A hazaiak a létszámfölényük ellenére nem tudták növelni előnyüket, sőt egyszer-egyszer a vendégek voltak veszélyesebbek. Az eredmény azonban nem változott, a sikerrel a Mezőkövesd megerősítette harmadik helyét a tabellán.

Mezőkövesd Zsóry FC-Kisvárda Master Good 1-0 (1-0)
Mezőkövesd, v: Solymosi
Mezőkövesd: Szappanos - Farkas, Guzmics, Neszterov, Vadnai - Cseri, Berecz, Karnyicki, Besirovic (Meszhi, 89.) - Zivzivadze (Takács, 83.), Nagy D. (Pekár, 74.)
Kisvárda: Dombó - Hej, Beriosz, Rubus, Protic - Karaszjuk (Bumba, 41.), Simovic, Obradovic - Cukalasz (Melnyik, 71.) - Kovácsréti (Viana, 66.), Grozav
gólszerző: Neszterov (18.)
kiállítva: Simovic (45.)
sárga lap: Karnyicki (81.), illetve Karaszjuk (27.), Simovic (32., 45.), Hej (42.), Protic (53.)

A Diósgyőr hátrányból fordítva 3-1-re nyert a Zalaegerszeg otthonában, így 1975 augusztusa után diadalmaskodott ismét vendégként a két csapat párharcában.

A DVTK hatalmas lendülettel kezdett, már az első percben óriási helyzetet hagyott ki, és a folytatásban is többször veszélyeztette Demjén kapuját. Negyedóra elteltével kiegyenlítettebbé vált a játék, mindkét oldalon adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, de a szünetig nem született gól.

A fordulást követően viszont rövid időn belül mindkét csapat betalált: előbb a hazaiak egy vitatható büntetőből,

majd a vendégek egy jobboldali szögletet követően.

A Diósgyőr az egyenlítés után lendületben maradt, és egy remek szabadrúgás-variáció végén a vezetést is sikerült megszereznie.

A vendégek a hátralévő időben eredményesen őrizték előnyüket, sőt többször ők veszélyeztettek, és az utolsó pillanatokban - Hasani révén - megadták a kegyelemdöfést is ellenfelüknek.

A DVTK sorozatban harmadik idegenbeli sikerét aratta a bajnokságban.

Zalaegerszegi TE FC-Diósgyőri VTK 1-3 (0-0)
Zalaegerszeg, 2051 néző, v.: Karakó
Zalaegerszegi TE FC: Demjén - Bolla, Bobál D., Lesjak, Bedi - Stieber, Mitrovic (McWoods, 76.), Kocsis G., Radó (Babati, 65.) - Ikoba, Bobál G. (Katelarisz, 62.)
DVTK: Danilovic - Sesztakov, Polgár, Brkovic, Tamás M. - Márkvárt, Vági - Hasani, Rui Pedro (Cortes, 81.), Kiss T. (Egerszegi, 88.) - Ivanovszki (Tabakovic, 76.)
gólszerzők: Bobál G. (47., 11-esből), illetve Brkovic (53.), Polgár (61.), Hasani (93.)
sárga lap: Bedi (60.), Mitrovic (63.), Babati (91.)

Az utols helyen álló Kaposvár hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémia csapatával.

Mindkét gárda előtt adódott egy-egy nagy gólszerzési lehetőség, de a hazaiaknál Nagy ziccerben az oldalhálóba lőtt, míg a túloldalon Pogacsics hatalmas védést mutatott be. Így sem kellett várni sokat az első találatra, a többet támadó vendégek a szudáni születésű ausztrál Golgol első élvonalbeli találatával a 14. percben megszerezték a vezetést.

A Kaposvár azonban gyorsan egyenlített, ennek hatására lendületbe jött, de ez nem tartott sokáig.

A fordulást követően mezőnyfölényben futballozott a Puskás Akadémia, a hazaiak apró szabálytalanságokkal tördelték riválisuk játékát.

A játékrész közepén Van Nieff kiállítása miatt emberhátrányba kerültek a vendégek, így megfordult a játék képe, a felcsútiak azonban így is egy ponttal távoztak.

A somogyiak ebben az idényben először osztozkodtak a pontokon.

Kaposvári Rákóczi FC-Puskás Akadémia FC 1-1 (1-1)
Kaposvár, 1053 néző, v.: Erdős
Kaposvári Rákóczi: Pogacsics - Vachtler, Tarasovs, Hegedűs D., Fodor M. - Jakimiv (Nagy K., 87.), Nagy J. - Csiki (Zsiga, 89.), Szakály A. (Beliczky, 87.), Nagy R. - Balázs Zs.
Puskás Akadémia: Hegedüs L. - Szolnoki, Meissner, Spandler, Deutsch - Van Nieff - Plsek (Slagveer, 66.), Favorov - Golgol - Gyurcsó (Sós B., 89.), Vanecek (Urblík, 72.)
gólszerzők: Nagy R. (20.), illetve Golgol (14.)
kiállítva: Van Nieff (69.)
sárga lap: Tarasovs (68.), illetve Van Nieff (36., 69.), Spandler (87.)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Paksi FC 23 15 4 4 42-26 16 49
GY
GY
V
GY
GY
I
2.
Ferencvárosi TC 22 15 4 3 59-22 37 48
GY
GY
GY
GY
GY
I
3.
Fehérvár FC 23 12 8 3 42-34 8 39
GY
GY
GY
V
V
I
4.
Puskás Akadémia FC 23 9 6 8 37-26 11 35
V
GY
GY
V
D
I
5.
DVSC 23 9 9 5 31-29 2 32
GY
V
V
GY
V
I
6.
MTK Budapest 23 9 10 4 29-44 -15 31
V
V
V
GY
V
I
7.
Kecskeméti TE 23 9 11 3 32-36 -4 30
GY
V
GY
V
V
I
8.
DVTK 22 8 9 5 35-35 0 29
D
V
V
GY
D
I
9.
ZTE FC 23 8 11 4 33-43 -10 28
GY
D
GY
GY
V
I
10.
Újpest FC 23 8 12 3 29-47 -18 27
V
GY
V
V
GY
I
Teljes lista