Jürgen Klopp szembeszáll az angol szövetséggel

775462144 fbl Horizontal
Liverpool's German manager Jurgen Klopp gestures from the sidelines during the English FA Cup fourth round football match between between Shrewsbury Town and Liverpool at the Montgomery Waters Meadow Stadium in Shrewsbury, north-west of Birmingham in England on January 26, 2020. (Photo by Anthony Devlin / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Jürgen Klopp nem fog leülni a Liverpool Shrewsbury Town elleni FA Kupa-párharcának megismételt mérkőzésén. A klub kiáll a német szakvezető mellett, aki azt mondja, az illetékesek figyelmét szeretné felhívni a téli szünet fontosságára.

A Bajnokok LIgája címvédője, egyben a Premier League jelenlegi listavezetője január 26-án 2-2-es döntetlent játszott a harmadosztályú Shrewsbury Town otthonában. Jürgen Klopp azon a mérkőzésen túlnyomórészt a tartalékokat küldte pályára, és ez a február 4-i megismételt mérkőzésen sem lesz másként. Az Anfield Roadon viszont nem Klopp ül majd a kispadon, hanem az U23-as csapat edzője, Neil Critchley.

Klopp ugyanis már korábban közölte, hogy a február 3-9. közötti héten az első csapat minden játékosát szabadságra küldi, kötelező pihenést előírva nekik, és ebből nem fog engedni, sőt, ezt magára nézve is érvényesnek tartja.

"Itt most meghúztunk egy vonalat" – idézi a BBC Kloppot, aki megfogalmazása szerint lépésevel szeretné felhívni az angol szövetség (FA) és a Premier League figyelmét arra, hogy a játékosok egészségét az eddigieknél jobban szem előtt kell tartaniuk.

Jürgen Klopp eddig sem hagyta magát és eztán sem fogja Forrás: AFP/Anthony Devlin

A téli szünet egyre gyakoribb téma az angol fociban, de eddig legtöbbször talán a Manchester City vezetőedzője, Pep Guardiola emelte fel a legtöbbször a szavát. A csapatok - különösen a nemzetközi kupákban is érintettek - azt nehezményezik, hogy, míg máshol szünetel a bajnokság, addig nekik az ünnepi időszakban akár 48 órán belül is pályára kell lépniük egymást követő két találkozón.

Az FA azzal védekezik, hogy minden érintettel előre egyeztették a világ legrégebbi kupasorozatának menetrendjét, így Liverpoolban is tudták, hogy, ha eljutna a negyedik fordulóig, akkor mikor kell pályára lépniük. Ráadásul, ha a BL-szereplés megkívánja, elhalaszthatják a bajnoki mérkőzésüket az érintett csapatok, míg február közepén minden klubnak jut egy kéthetes pihenő, az FA Kupa ötödik fordulójában nem lesz újrajátszás, egy mérkőzésen dől el a továbbjutás sorsa "ezzel is időt szabadítunk fel a zsúfolt naptárban", mondják az illetékesek.

Az FA Kupa negyedik körének újrajátszása további három PL-csapatot érint, de a Newcastle United, valamint az egymás ellen pályára lépő Tottenham Hotspur és Southampton még nem jelezte a kifogását menetrend ellen.