Társoldalunk:

A Liverpool nem tud hibázni, már 19 ponttal vezeti a bajnokságot

2020.01.29. 22:40

A Liverpool a decemberi klub világbajnokság miatt elhalasztott bajnokiját pótolta szerdán este a West Ham ellen, s bár a londoniak egy ideig jól tartották magukat, nem tudtak meglepetést okozni a listavezető ellen. Jürgen Klopp csapata 2-0-s győzelmének köszönhetően immáron 19 ponttal vezet a második Manchester City előtt.

A meccs első felében jól védekeztek a hazaiak, komoly lehetőséget nem is igazán tudott kialakítani a Liverpool az első félórában. A 35. percben viszont igen, ekkor Firmino kavarta meg a West Ham védelmét, majd Origihez centerezett, akit Diop csak szabálytalanul tudott megállítani a 16-oson belül, Jonathan Moss játékvezető pedig büntetőt ítélt. A 11-est Mo Szalah váltotta gólra magabiztosan.

Szünet után próbált nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni David Moyes együttese, ez hellyel-közzel sikerült is, Alisonnak két nagy védést is be kellett mutatnia a második játékrész elején. Mielőtt azonban a West Ham elhihette volna, hogy lehet keresnivalója, egy villámgyors kontra végén Oxlade-Chamberlain duplázta meg a vendégek előnyét.

A 71. percben furcsamód a liverpooli Alexander-Arnold hozhatta volna vissza a hazai reményeket: egy újabb Alisson-bravúr után saját kapufáját bombázta telibe a vendégek hátvédje.

Szalah a túloldalon szintén kapufát lőtt - centik hiányzotak az egyiptomi második góljához a hajrában. Több találat azonban nem esett, így a sorozatban 15. (!) bajnoki győzelmét arató Liverpool előnye immáron 19 pont a táblázat élén a második Manchester Cityvel szemben.