Társoldalunk:

A Magyar Labdarúgó-szövetség teljesen megújítja a hazai futballt

2020.01.30. 20:33

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége fontos döntéseket hozott, amelyek a 2020/2021-es szezontól lépnek hatályba. Szigorodik a csapatok létszámára vonatkozó szabályozás, változik a Magyar Kupa lebonyolítása és bérszabályozás is jön a magyar futballban.

Az NB I-es csapatok létszámát 25 főben maximálták, így próbálja a szövetség a kevés percet kapó labdarúgók számát csökkenteni. A keret száma kizárólag U19-es vagy annál fiatalabb futballistákkal növelhető. A 2020/2021-es bajnoki szezon az Európa-bajnokság vége után két héttel, augusztus 1-én kezdődik, és az őszi idény december 12-én ér véget a 16. fordulóval. A szövetség szabályozni fogja a kluboknál a játékosok összesített bértömegét is.

A Magyar Kupa lebonyolítása jövőre úgy módosul, hogy minden körben csak egy mérkőzés dönt majd a továbbjutás sorsáról. A pályaválasztó mindig az alacsonyabb osztályú együttes lesz, újrajátszás most sem szerepel a kiírásban, döntetlen esetén 2x15 perc hosszabbítás következik, majd jöhetnek a tizenegyesek. A döntő a Puskás Arénában lesz 2021. május 19-én.