Társoldalunk:

Olasz első osztályú csapathoz igazolt a 16 éves magyar focista

2020.02.01. 15:19

A Vasas Kubala Akadémia 16 éves labdarúgója, Fiáth Bence két és fél éves szerződést írt alá az olasz élvonalbeli SSD Parma Calcio 1913 csapatával - olvasható a magyar csapat hivatalos oldalán.

Gyermekkori álmom teljesülhetett azzal, hogy egy európai - topbajnokságban szereplő - első osztályú klub utánpótláscsapatában nevelkedhetek  - mondta az angyalföldi klub honlapjának a magyar utánpótlás-válogatott középpályása.

A 16 éves Fiáth Bence a Parmában folytatja pályafutásátForrás: Vasas Kubala Akadémia

Szeretném megköszönni a Vasas Kubala Akadémiának, azon belül is elsősorban Nagy Miklós ügyvezetőnek, hogy az akadémián eltöltött hónapok alatt végig érezhettem a klub támogatását és bizalmát. Tudta, milyen sokat jelent nekem ez a lehetőség, így folyamatosan mellettem állt. Köszönöm az akadémián dolgozó edzők és szakemberek lelkiismeretes munkáját is, hiszen nélkülük nem jutottam volna el idáig. A csapattársaimnak üzenem, hogy nagyon jól éreztem magam velük, és sok sikert kívánok nekik, hajrá Vasas!  - mondta a 16 éves tehetség az aláírást követően.

A rendkívül jó felépítésű, kreatív játékosnak számító Fiáth 2017 nyarán a MOL Fehérvár FC-től érkezett a Vasas Kubala Akadémiára. Két és fél év után most jött az újabb szintlépés, hogy a nagy múltú, 1995-ben és 1999-ben is UEFA-kupa-győztes olasz Parma csapatába szerződjön.