Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság harmadosztályában (League One) rendezett Portsmouth–Sunderland találkozón ritkán látható bénázáson kacaghattak a szurkolók. Talán még a vendégek is.

A két, egyarán remek formában lévő csapat (a hazaiak négy, a vendégek kilenc bajnoki óta voltak veretlenek) mérkőzését a Portsmouth nyerte 2-0-ra, míg az északiak az elmúlt hónapok leggyatrább játékát mutatták be. A szurkolók elsősorban a 22 éves George Dobson játékában találták meg a kudarc okát, nem is minden alap nélkül. A fiatal középpályás többek között ilyen megmozdulásokkal hívta fel magára a figyelmet:

Sunderland midfielder George Dobson Ekstraklasa worthy skill vs Portsmouth from r/soccer

A Sunderland 2017-ben utolsó helyezettként esett ki a Premier League-ből, majd a következő évben hasonlóan búcsúzott a másodosztálytól (Championship) is, ahová azonban kis híján egyből visszajutott, de tavaly tavasszal a rájátszás döntőjében 2-1-re kikapott a Charltontól.

A Portsmouth közelmúltja sem fényesebb: a csapat 2008-ban még megnyerte az FA-kupát, és története során első ízben indulhatott egy európai kupában (az akkor még UEFA-kupa néven futó sorozatban), a klub azonban két évvel később (amikor a csapat újra bejutott az FA-kupa döntőjébe) csődbe ment, kiesett a PL-ből, majd a másodosztályból is, sőt 2017-ben a harmadik volnalból is, és azóta is folyamatosan a megszűnés szélén áll.