A Ferencvárossal bajnoki címet szerző focista Indiába igazolt

Budapest, 2015. július 16.
A bosnyák csapatban játszó Jasmin Bogdanovic (b) és a ferencvárosi Busai Attila (b2) a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencváros - Zeljeznicar mérkőzésen, a Groupama Arénában, 2015. július 16
Budapest, 2015. július 16. A bosnyák csapatban játszó Jasmin Bogdanovic (b) és a ferencvárosi Busai Attila (b2) a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencváros - Zeljeznicar mérkőzésen, a Groupama Arénában, 2015. július 16-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A korábban a Ferencvárosban és a Diósgyőri VTK-ban is megfordult, legutóbb Nyíregyházán szerepelt Busai Attila az indiai másodosztályú Neroca FC csapatában folytatja pályafutását.

Busai Attila szeptember elején lett az NB II-es Nyíregyháza játékosa, de 31 éves középpályás végül csak hat NB II-es bajnokin és két kupamérkőzésen kapott lehetőséget, majd decemberben eldőlt, hogy nem hosszabbítanak szerződést a felek.

Bár Busainak itthonról is voltak ajánlatai a télen, a csakfoci.hu információi szerint az egykori U19-es Eb-bronzérmes középpályás nem marad Magyarországon, hanem pályafutása során másodszor – 2010 és 2012 között a svájci FC Wil játékosa volt – légiósnak áll és Indiában folytatja karrierjét. Új csapata a Neroca FC lesz, amely jelenleg a helyi másodosztály 8. helyét foglalja el.

Busai Attila Indiába igazolt Forrás: MTI/Kovács Tamás

Új klubja vasárnap játszotta le legutóbbi bajnokiját (még Busai nélkül) és 4-1-re kikapott a Churchill Brothers együttesétől. A hazai meccseit a 30 ezres Khuman Lampak Stadionban játszó Neroca keretét jobbára indiai játékosok alkotják, de van ghánai, mali, togói és trinidadi légiósa is. Indiában elvétve fordult csak meg profi múlttal rendelkező magyar futballista, a legutóbb, 2014-ben, majd 2016-ban Vadócz Krisztián az élvonalbeli Pune City, valamint a Mumbai City FC kötelékében szerepelt.

A 117 NB I-es meccset is maga mögött tudó Busai legnagyobb sikereit klubszinten a Ferencvárossal érte el eddig, egyszer magyar bajnok, háromszor pedig Magyar Kupa-győztes is volt a zöld-fehérekkel.