Vágólapra másolva!
Kedd este a Liverpool az ifjúsági csapatával állt fel a harmadosztályú Shrewsbury Town FC elleni FA Kupa-mérkőzésre, de Jürgen Klopp, vagy egészen pontosan Neil Critchley együttese így is a nyolcaddöntőbe tudott jutni az 1-0-s sikerrel. 

A két csapat január 26-án 2-2-es döntetlent játszott, így jöhetett az újrajátszás. Pedig akkor bár tartalékosan állt fel a Liverpool, de olyan nevek léptek pályára, mint Dejan Lovren, Fabinho, Divock Origi, vagy éppen az új igazolás, Takumi Minamino. Akkor azt nyilatkozta Jürgen Klopp, hogy „majd a gyerekek kiállnak" a megismételt mérkőzésen.

Mivel a héten a Liverpoolnak nincs mérkőzése a Premier League-ben, a német menedzser szabadságot adott játékosoknak és a stábnak, így

ezúttal az ifik léptek pályára, méghozzá az U23-as csapatot irányító Neil Critchley irányításával a kispadon.

Neil Critchley irányította a Liverpoolt az FA-kupában Forrás: AFP/Paul Ellis

Az angol lapok szerint a német menedzser egy laptopról követte figyelemmel az összecsapást, és segítette a kollégája munkáját.

Az első félidőben nem esett gól, ennek ellenére a Liverpool uralta a mérkőzést. A hazai együttes 66 százalékban tudta birtokolni a labdát, ráadásul négy alkalommal próbálkozott kapura lövéssel, míg a Shrewsbury Town próbálkozásig sem jutott el.

A második játékrészben is a Liverpool irányított, mégis az 59. percben úgy nézett ki, hogy megszerzi a vezetést Shaun Whalley találatával a kiscsapat. A videobírózás után a játékvezető, Andy Madley azonban nem adta meg les miatt a gólt, így maradt a döntetlen.

A fiatalok is kiharcolták a Liverpool továbbjutását Forrás: AFP/Paul Ellis

Egészen a 75. percig, amikor

egy felívelt labdát Ro-Shaun Williams a saját kapujába fejelt, így a Liverpool megszerezte a vezetést a meccsen.

Mivel a hátralévő időben újabb gól már nem esett, így a Liverpoll jutott a legjobb 16 közé az FA-kupában, ahol majd a Chelsea-vel találkozik.

Angol FA-kupa, a 16 közé jutásért, megismételt mérkőzés
Liverpool-Shrewsbury Town (III.) 1-0 (0-0)
G.: S. Williams (75., öngól).