Társoldalunk:

Sokba került a balhé a magyar focicsapatnak - videó

2020.02.04. 19:03

A Nyíregyháza-Soroksár magyar másodosztályú mérkőzésen a levonuláskor a játékoskijárónál kitört a balhé, egy piros lap is villant, lökdösődés is volt. A hazaiak szerint nem fedi a valóságot az, ami a játékvezetői jegyzőkönyvbe került, az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) viszont keményen büntetett.

A Soroksár elleni találkozó végére a nyíregyházi szurkolók és a játékosok is nehezteltek Hanyecz Bence játékvezetőre. A lefújás után többen is vehemensen reklamáltak, köztük volt Hornyák Marcell is. A Szpari támadója indulatosan kérte számon a játékvezetőn, hogy "Ezért jöttetek ide?". A játékvezető ezért felmutatta a piros lapot a nyíregyházi játékosnak.

Fizethet a Nyíregyháza a balhés meccs utánForrás: nyiregyhazaspartacus.hu

A nyíregyházi klub honlapja szerint a játékvezetői jelentésbe az került, hogy tettlegesség történt, a Szpari játékosa megfogta a vállát a bírónak, és trágár kifejezéseket is használt. A Nyíregyháza álláspontja szerint a lefelé vonuló játékvezetőhöz valóban beszél Hornyák Marcell, de hozzá sem ért, majd a csatárt Szmollár Tamás viszi el a játékvezető mellől, ezután került elő a piros lap. A felvételen tisztán látszik, nem volt testi kontaktus a bíró és a labdarúgó között. 

Az ominózus eset az alábbi videón nézhető meg:

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) nem kegyelmezett, a február 4-i ülésén az alábbi határozatot hozta a meccs kapcsán.

„Hornyák Marcell (Nyíregyháza) 4 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. A FEB a Nyíregyháza – Soroksár mérkőzéssel kapcsolatban a Nyíregyházát, mert a mérkőzés lefújása után nem volt biztosított a csapatok és a játékvezetők zavartalan levonulása, továbbá a mérkőzés lefújása után a sportszervezet egyik sportszakembere a játéktérre ment és a levonuló játékvezetőkkel szemben fenyegetően lépett fel, személyükre sértő kifejezést használt, 1.000.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi" – írja a szövetség honlapja.

A Nyíregyházánál mérlegelik, hogy kérnek-e tárgyalást az ügyben.