Társoldalunk:

Nikolics Nemanja Fehérvárra igazolt

2020.02.06. 12:45

Székesfehérváron folytatja pályafutását Nikolics Nemanja - a támadó négy és fél év után tért vissza Fehérvárra.

Nikolics Nemanja 2010-ben igazolt Kaposvárról a Vidibe, és öt és fél éven keresztül játszott Fehérváron, két bajnoki aranyat, két Szuperkupát és egy Ligakupát nyert a Vidivel, háromszor pedig a gólkirályi címet is elhódította. 87 bajnoki gól után Lengyelországba, a Legia Varsó együtteséhez szerződött, ahol bajnokságot (kétszer) és kupát nyert, valamint első évében gólkirály lett.

Nikolics Nemanja újra Fehérváron focizik majdForrás: molfehervarfc.hu

2016 végén a Chicago Fire csapatához írt alá, rögtön első szezonjában első helyen végzett a gólkirályi versenyben. 2017-ben az év magyar labdarúgójának választották, a magyar válogatottban 27 mérkőzésen 5-ször volt eredményes, részt vett a 2016-os Európa-bajnokságon is.

"Végre hazajöttem! Hatalmas öröm számomra, hogy újra Fehérváron futballozhatok, és lehetőségem lesz befejezni azt, amit 2015 nyarán félbehagytam. Többször is elmondtam, Magyarországon egy csapatban szeretnék csak játszani, ez pedig a Vidi. Boldog vagyok, hogy a tulajdonos úrral egyetértettünk abban, hogy a mi jövőnk közös! Nagyon motivált vagyok, ég bennem a bizonyítási vágy, a csapatot újabb nagy sikerekhez akarom segíteni. Bármerre jártam, a szurkolókkal mindig szoros kapcsolatot ápoltam, de a Vidi-szurkolókkal egészen speciális a viszonyom. Egy őszinte szerelem, ami az én részemről soha nem fog elmúlni, remélem, az ő részükről sem! Megérdemlik ők és a város is, hogy sikeres csapatuk legyen. Minden feltétel adott most ehhez, a mi feladatunk, hogy dolgozzunk, és megvalósítsuk az álmokat" - nyilatkozta Nikolics Nemanja a klub hivatalos oldalának.

Nikolics Nemanja 71-es számmal játszik majd második vidis időszakában.