Társoldalunk:

Óriási végkielégítést kaphat Dzsudzsák Balázs

2020.02.06. 09:15

Dzsudzsák Balázs szerződését felbontotta az egyesült arab emírségekbeli al-Ittihad Kalba. A 108-szoros magyar válogatott futballistának, a nemzeti együttes csapatkapitányának nyárig érvényes megállapodása volt a csapattal, a Blikk információi szerint éves szinten 2,2 millió eurót (739 millió forintot) keresett.

Mivel egyoldalú szerződésbontás történt, az abból hátralévő időre (május végéig) járó fizetésére a középpályás joggal tarthat igényt. A Blikk szerint az arab klub végkielégítésként 900 ezer eurót (302 millió Ft-ot) lesz kénytelen átutalni a focistának, amennyiben persze a két fél nem állapodik meg máshogyan. Erre kevés esély mutatkozik, hiszen a játékost teljesen váratlanul küldték el.

Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott csapatkapitányaForrás: MTI/Czagány Balázs

A 33 éves labdarúgó egyelőre még nem tudja, hogy miért nem számítanak rá többet a csapatnál. Jelenleg nem is a folytatáson, hanem azon gondolkodik, hogy mi lehetett a döntés oka.

"Az egyik helyi televíziócsatornán Mohammed Obaid al-Jammahi, a klub egyik elnökségi tagja arról beszélt, hogy Dzsudzsák Balázs teljesítménye nem ütötte meg az elvárt szintet, és azt látták rajta, hogy nem is törekszik rá, hogy kihozza magából a maximumot. Csakhogy az al-Ittihad Kalbában éppen a szélső volt az, aki a legtöbbször került helyzetbe, és a bajnokság egyik legjobb szabadrúgáslövőjének számított. Ez alighanem mondvacsinált indok, a valóságban arról van szó, hogy a keret kialakításáért felelős, teljhatalmú vezető meglehetősen jó kapcsolatot ápol egy brazil játékosügynökkel, ezért érkezett a közelmúltban két brazil labdarúgó a csapathoz, és vélhetően a napokban is bejelentenek egyet. Az uruguayi vezetőedző nem bánja, ha dél-amerikai játékosok érkeznek a csapathoz, akiknek viszont helyet kellett csinálni. Ennek esett áldozatául Balázs" - mondta el a véleményét korábban egy szakíró.