Dzsudzsák: Az Eb-pótselejtező miatt döntöttem így

DZSUDZSÁK Balázs, Magyar válogatott, labdarúgás
Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott csapatkapitánya
Vágólapra másolva!
Ahogyan arról a Nemzeti Sport Online korábban beszámolt, Dzsudzsák Balázs az egyik legnépszerűbb ázsiai klubnál, az al-Ainnál folytatja pályafutását. A 33 éves magyar focista tehát maradt az Egyesült Arab Emírségekben, vagyis bebizonyíthatja korábbi klubjának, hogy hiba volt őt elküldeni.

Dzsudzsák Balázs a 2016-17-es szezontól futballozik a Közel-Keleten. Az al-Wahda színeiben 54 mérkőzésen 15 gólt szerzett két idény alatt. 2018 nyarán áttette székhelyét az al-Ittihad Kalba csapatába, ahol 24 mérkőzésen hat alkalommal tudott a kapuba találni.

Némileg váratlanul jött a döntés, hogy klubja az elmúlt héten úgy döntött, nem számol tovább a magyar játékossal. A válogatott csapatkapitánya a kezdeti sokk után az al-Ainnál folytathatja.

Dzsudzsák Balázs az Al-Ainban folytatja pályafutását Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az Al-Ain jelenleg 5. a bajnokságban, igaz, két mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a riválisok. Az új klubbal kapcsolatos híreket maga Dzsudzsák erősítette meg a Nemzeti Sportnak. A játékost hamarosan bemutatják a csapatnál, ahol a 10-es mezben lép majd pályára.

Ahogy a Nemzeti Sport Online-nak adott pénteki nyilatkozatában elmondta,

"A bajnokság és a BL, úgy érzem, kitűnő lehetőséget ad arra, hogy a válogatott előtt álló komoly kihívásokra is a lehető legjobban felkészülhessek és minél jobban tudjam majd segíteni a csapatot"

- tette hozzá Dzsudzsák, már a Bulgária elleni március 26-i Eb-pótselejtezőre gondolva.

Dzsudzsák hamar lehetőséget kap bebizonyítani régi csapatának, hogy hiba volt őt elküldeni. Egy hét múlva, február 14-én pénteken al-Ittihad Kalba – Al-Ain mérkőzést rendeznek a bajnokságban.