A PSG Neymar nélkül is megnyerte a rangadót - videó

Horizontal
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe celebrates after scoring a goal during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Lyon (OL) at the Parc des Princes stadium in Paris, on February 9, 2020. (Photo by GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában a bajnoki címvédő Paris Saint-Germain 4-2-re legyőzte az Olympique Lyon csapatát a Parc des Princes stadionban.

A találkozón Neymar nem lépett pályára, ugyanis még nem jött rendbe a múlt heti bordasérülése. A világ legdrágább játékosa múlt szombaton még a Montpellier ellen szerepelt, majd miután a pályán ápolni is kellett, másnap már exkluzív bulit rendezett a születésnapja alkalmából. Ezt követően a Nantes elleni, keddi bajnokira pihenőt kapott, a hivatalos indoklás szerint sérülés miatt nem szerepelhetett.

A találkozót a Lyon kezdte jobban, a hatodik percben Martin Terrier 16 méteres bombája centikkel kerülte el Keylor Navas kapuját. A folytatásban a PSG átvette a játék irányítását, majd a 22. percben megszerezte a vezetést. Ángel Di Maria kapott labdát a jobbszélen, szokásához híven megcsinált két befele cselt, végül amikor a legjobb ütembe került, 12 méterről visszalőtte a labdát a rövid alsóba.

Az argentin szélső a folytatásban is nagyon aktív volt, előbb egy kipattanót lőtt néhány centivel fölé, majd a 30. percben egy befelecsel-lövés kombinációt követően pár centit célt tévesztett. A 35. percben egy másik argentin, Mauro Icardi villant, de a gólját les miatt nem adta meg a játékvezető.

A 39. percben növelte az előnyét a PSG.

Di Maria harcolt meg egy labdáért, majd Icardi kiugratta a szélvészgyors Kylian Mbappét, a francia világbajnok csatár pedig higgadtan értékesítette a ziccerét.

A második félidő elején a PSG háromgólosra növelte az előnyét. A 47. percben Julian Draxler került helyzetbe, az alapvonalról visszatett labdáját Fernando Marcal akarta szögletre kirúgni, de elemi erővel a saját kapujába bombázott.

Az 52. percben szépített a Lyon. Egy szép háromszögelés után Martin Terrier került ziccerbe, a közeli lövése pedig Keylor Navas kezei között becsorgott a kapuba.

Az 59. percben egy gólra feljött a Lyon. Karl Toko Ekambi kapott remek kiugratást a jobbszélen, elfutott a kapuig, ahol lövés helyett a balján érkező Moussa Dembelehez passzolt, aki az üres kapuba lőtt.

Három perccel később a Lyon visszajöhetett volna a háromgólos hátrányból. Dembele érkezett egy jobbról bepasszolt labdára, azonban a francia csatár 11 méterről a kapu mellé pörgetett.

Demeble kihagyott helyzete után sebességet váltott a PSG. Előbb Mbappé lőtt egy lesgólt, majd a 69. percben a keresztlécet találta el, végül a 76. percben pályára küldött Edinson Cavani állította vissza a kétgólos különbséget. Az uruguayi csatár Di Maria átadása után lőtte ki a jobb alsó sarkot.

Győzelmével a PSG 12 pont előnnyel vezeti a bajnokságot a Marseille előtt, és tavaly november eleje óta veretlen a Ligue 1-ben.