Vágólapra másolva!
Emmanuel Petit, az FC Barcelonában is megforduló világbajnok középpályás úgy gondolja, hogy Cristiano Ronaldo még évekig a csúcson lehet, ellenben Lionel Messinek leáldozóban van a csillaga.

Barcelonában nagy a feszültség. Múlt héten nagy port kavart a sportigazgató Eric Abidal nyilatkozata, aki nyíltan kritizálta a játékosokat. Véleménye szerint miattuk kellett edzőt váltani, mert nem dolgoztak elég keményen. Lionel Messi nyilvánosan támadt vissza egykori csapattársára, mondván, nem kéne általánosítania, inkább mondjon neveket.

Messi vasárnap három gólpasszt adott a Betis elleni meccsen Forrás: AFP/Cristina Quicler

Messi és Abidal szócsatája után olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy a hatszoros aranylabdás a Pep Guardiola vezette Manchester Citybe igazolhat, ugyanis egybehangzó sajtóértesülések szerint a szerződésében szerepel egy záradék, amely szerint a szezon végén ingyen távozhat, ha nem érzi jól magát.

A City edzője azóta rövidre zárta a témát, Barcelona-szurkolóként nem szeretné, hogy Messi elhagyja kedvenc csapatát. A francia világbajnok Emmanuel Petit szerint sem lenne okos dolog Messitől a klubváltás. Az Arsenal és a Barcelona korábbi játékosa úgy gondolja, az argentin zseninek nem feküdne a Premier League.

„Az angol szurkolók örülnének, ha láthatnák őt, de nem tudom, miért költene rá egy olyan klub, mint a Manchester City.

Messi már 33 éves, ha a City meg akarta volna vásárolni, akkor meg kellett volna próbálniuk néhány évvel ezelőtt – mondta az 1998-as vb-döntő harmadik francia gólját lövő Petit, aki állást foglalt abban is, hogy Ronaldo vagy Messi-e a jobb játékos.

Emmanuel Petit gyönyörű gólt lőtt a brazilok elleni vb-döntőben Forrás: AFP/Antonio Scorza

Ronaldo egy szörnyeteg, nem tud leállni, de a 33 éves Messinek maximum egy-két éve van hátra a csúcson.

– tette hozzá a vb-győztes francia, aki szerint Messinek nem kedvezne a Premier League, mert nem kedveli a fizikális játékot, miközben Spanyolországban védett státuszban van a játékvezetőknél.