Vágólapra másolva!
A magyar válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs az al-Ittihad Kalba együttesétől az ugyancsak az egyesült arab emírségekbeli al-Ain együtteséhez szerződött pénteken. A szélső beszélt a szerződésbontásról, az új csapatáról, a magyar csapatok esetleges megkereséséről, de szóba került a válogatott is.

Nagy meglepetést váltott ki, amikor az al-Ittihad Kalba közös megegyezéssel felbontotta Dzsudzsák Balázs szerződését. A 108-szoros magyar válogatott szélső azonban nem sokáig maradt klub nélkül, mivel pénteken hivatalosan is fél plusz két évre aláírt az al-Alinhoz. Dzsudzsák a Rádió 1 "Balázsék" című reggeli műsorában beszélt az elmúlt napok történéseiről.

„Tíz napja még úgy volt, hogy jön ki a vezetőség, és megállapodunk a hosszabbításról. Vasárnap volt egy meccsünk az Al Sharjah ellen, amelyen kikaptunk, és másnapra nem kaptunk szabadnapot, mert csütörtökön újabb mérkőzés várt ránk. Hétfőn elmentem edzésre, majd előtte kettő órakor egy ismeretlen szám hívott. Közölte velem, hogy

– négy légiós lehet egy csapatban, és ebből már egyet kicseréltek nálunk, és a többit is ki fogják.

A klubtól eddig egyetlen vezető sem hívott azóta, egy ismeretlent kértek fel, hogy közöljék velem a dolgokat

– idézte fel a csakfoci.hu beszámolója szerint Dzsudzsák Balázs a Rádió 1 műsorában a távozásának esetleges előjelét, majd kitért a bontás körülményeire.

Dzsudzsák érdekes körülmények között távozott az al-Ittihad Kalbától Forrás: al-Ittihad Kalba/Twitter

„Ezzel már nem akarok foglalkozni, de biztos nagyon nagy zavarban vannak. Azért is, mert amikor a szerződésem felbontására került sor, akkor azt mindkét félnek alá kell írni – az ügynökömnek, nekem, a csapatvezetőnek és az elnöknek – aki

nem túlzok: egy percre lakik a stadiontól. Odaküldött egy sofőrt, elvitte a papírjaimat, és aláírva visszahozta. A mai napig nem mer a szemembe nézni.

Ha azt mondják, hogy Balázs, köszönjük szépen, amit tettél, ez a döntés született, azt megértem. De úgy, hogy egy óra tíz perc múlva bezár az átigazolási időszak, és közlik velem, nem számolnak velem, azt máig nem tudom hova tenni. De ahogy mindig is szoktam mondani: Isten mindent lát, és ez így volt megírva, hogy végül egy nagyon komoly helyre kerültem." – tette hozzá a magyar focista.

„Nehézkes volt a váltás abban a tekintetben is, hogy a két legjobb csapat küzdött értem az utolsó pillanatokig. Amikor még úton voltam az al-Ainhoz, hogy aláírjam a szerződésemet, még akkor is hívott az al-Dzsazira, hogy igazoljak hozzájuk.

Őrület, ahogy fogadtak, egy 23 ezres stadionban, amely a Bayern München stadionjának mintájára épült, a három nappal ezelőtti meccsen pedig 15 ezren látogattak ki.

Eleve a leghíresebb csapatról van szó a térségben, az ázsiai BL-ben is szerepel, úgyhogy ezt a klubot nem kell bemutatnom azoknak, akik kicsit is jártasak a futballban. Tavalyelőtt még a Real Madriddal is játszottak a klub-vb döntőjében, úgyhogy az al-Ain egy ilyen szintet képvisel."

Dzsudzsák Balázs szerint az al-Ain PSV-szintű csapat Forrás: al-Ain/Twitter

Az is szóba került a beszélgetés során, hogy magyar csapatok érdeklődtek-e, miután szabadon igazolhatóvá vált.

„Szerencsére olyan gyorsan történtek a dolgok, hogy olyanféle pánikról szó sem volt, mint másfél évvel ezelőtt.

Inkább arról nem mondok semmit, hogy volt-e megkeresés magyar csapatok részéről vagy sem, mert ezen nem kellett elgondolkoznom"

– árulta el Dzsudzsák, aki hozzátette, hogy olyan csapatba került, amely

„A lehető legjobb kezekben vagyok, és így a válogatottnak is hasznára lehetek. Ezek után a szövetségi kapitány szíve joga eldönteni, hogy beválogat-e vagy sem" – tette hozzá a magyar focista.