Vágólapra másolva!
Kedden megműtötték Ousmane Dembélét, az FC Barcelona labdarúgójára hat hónap kihagyás vár. A 22 éves francia támadó combizma múlt hétfőn szakadt el, az operációra a finnországi Turkuban került sor.

A felépülés várható időtartama fél év, így ebben a szezonban biztosan nem lép pályára, sőt, várhatóan a nyári Európa-bajnokságot is ki kell hagynia.

Ousmane Dembélének hat hónapot kell kihagynia Forrás: AFP/Miguel Riopa

A világbajnok Dembélé 2017 nyarán 105 millió euróért szerződött a Barcelonához, ahol a klubvezetők vele kívánták pótolni a Paris Saint-Germainbe távozó Neymart. A játékos első idénye azonban rosszul sikerült: öt hónapot hagyott ki sérülés miatt. Eddig több mint 60 mérkőzésről hiányzott - többnyire izomsérülései miatt -, a mostani idényben csapata 31 meccse közül mindössze kilencen tudott játszani. Legutóbb november 27-én lépett pályára. Dembélé a Barcelonában 74 tétmérkőzésen 19-szer volt eredményes.

A katalánok támadósorának másik tagját, Luis Suárezt január közepén műtötték meg. A 33 éves uruguayi csatár Dembélével ellentétben alapembernek számít, felépülését május közepére jósolják, azaz várhatón ebben a szezonban már ő sem játszhat.