Társoldalunk:

Máris távozik a Hertha edzője, Jürgen Klinsmann

2020.02.11. 10:49

Mindössze tíz héttel a kinevezése után máris távozik a Hertha BSC vezetőedzője, Jürgen Klinsmann. A lemondását a tréner saját Facebook-oldalán jelentette be. A berlini csapat mindössze a 14. helyen áll a Bundesligában.

Klinsmann üzenetében megköszönte a klub dolgozóinak és a szurkolóknak az elmúlt tíz hetet, melynek során még közelebb került a szívéhez Berlin. Klinsmann szerint nehéz időszakban kellett beugrania, és jó munkát végeztek, ami abból is kiderül, hogy hatpontnyira van a kieséstől a Hertha, amely szerinte eléri a kitűzött célt, azaz marad a Bundesligában.

Jürgen Klinsmann nem váltotta meg a világot a berlini kispadonForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Soeren Stache

Klinsmann szerint nem volt garantált a kellő bizalom, a kohézió és a teljes koncentráció, így pedig nem tud a maximális elvárásoknak megfelelni, ezért inkább visszavonul eredeti pozíciójába, azaz a Hertha tanácsadói testületébe.

Dárdai Pál távozása után a szezont egyébként a horvát Ante Coviccsal a kispadon kezdte a Hertha, vele 12 forduló alatt csak 11 pontot gyűjtött a csapat. Klinsmann a 15. helyen vette át a csapatot.

A Hertha a téli átigazolási szezonban az összes európai bajnokságot figyelembe véve a legtöbb pénzt költötte új játékosokra. A 78 millió eurós nagybevásárlás ellenére - amely közel a duplája annak az összegnek, amit a korábbi magyar szövetségi kapitány négyéves ténykedése alatt új futballisták igazolására fordíthatott - a gárda a legutóbbi öt mérkőzéséből csak egyet nyert meg.

Klinsmann bejegyzése alatt egyébként több kommentelő máris Dárdai Pál szerződtetését követeli. 

A Hertha irányítását ideiglenesen Alexander Nouri másodedző és a jelenlegi edzői stáb veszi át.

„Meglepetéssel fogadtuk Jürgen Klinsmann döntését a reggeli órákban. Különösen a szoros munkakapcsolatot követően, és azután, hogy a téli átigazolási időszakban komoly személyi kérdésekről döntöttünk, nagyon intenzív időszakon van túl a Hertha, ennek pedig semmi előjele nem volt. A további lépésekről időben tájékoztatjuk a közvéleményt" – olvasható Michael Preetz klubigazgató nyilatkozata a klub hivatalos oldalán.