Máris ott volt a Hertha edzésén Petry Zsolt

Training prelude Hertha BSC Sports soccer Bundesliga Hertha Workout Coaches
03 January 2019, Berlin: Zsolt Petry, goalkeeper trainer, at the training start of the Hertha BSC team. Photo: Britta Pedersen/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
Jürgen Klinsmann keddi távozása után újra Petry Zsolt lett a Hertha BSC labdarúgócsapatának a kapusedzője.

Klinsmann novemberi kinevezése után vált meg az 53 éves magyar szakembertől, és Andreas Köpkét bízta meg a kapusedzői feladatokkal az év végéig, de a volt válogatott hálóőr Köpke megbízatásának lejárta után sem térhetett vissza a a profik közé.

Petry Zsolt újra a Hertha első csapatának kapusedzője Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Britta Pedersen

"Nem szabad, hogy a játékosok munkája attól függjön, hogy ki az edző" - vélekedett a szerdai edzés után Petry, aki 2015-től dolgozik a Herthánál, s miután Klinsmann leváltotta, az utánpótláshoz került.

"Nincs rossz hangulat, de eufória sem. Mindenki tudja, hogy dolgoznia kell, függetlenül attól, hogy ki ül a kispadon. Ezzel együtt nagyon jó volt újra látni a srácokat."

A régi-új kapusedző kifejtette, egy tréner pályafutása során előfordul, hogy elmozdítják a posztjáról.

"Amíg van az embernek felettese, számolni kell vele, hogy eltávolítják a pozíciójából. A főnök másként döntött, ezt el kell fogadni, és tiszteletben kell tartani" - tette hozzá.

Klinsmann kedden jelentette be váratlanul, hogy lemond. A vezetőedzői feladatokat az eddigi másodedző, Alexander Nouri veszi át a Bundesligában 14. helyen álló csapatnál.