Előnyben a Honvéd és a Mezőkövesd a Magyar Kupában

Mezőkövesd
Mezőkövesd, 2020. február 12. A mezőkövesdi Silye Erik (b), valamint a kaposvári Nagy Tamás (b2), Slakta Balázs (j2) és Ur László (j) a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott Mezőkövesd Zsóry FC-Kaposvári Rákóczi FC labdarúgó mérkőzésen 2020. február 12-én Mezőkövesden. Mezőkövesd Zsóry FC-Kaposvári Rákóczi FC 2-1. MTI/Vajda János
Vágólapra másolva!
A Mezőkövesd a hajrában fordítva győzte le otthon a Kaposvárt, míg a Budapest Honvéd egygólos előnyt szerzett a Haladással szemben a Magyar Kupa nyolcaddöntőinek első mérkőzésén.

Giuseppe Sannino csapata 1-0-ra győzött az NB II-es szombathelyiek ellen, a győztes gólt a kispestiek horvát légiósa, Tonci Kukoc szerezte. A Puskás Akadémia idegenben, az MTK saját stadionjában került jelentős előnybe alsóbb osztályú ellenfelével szemben. Az MK tizenhatos mezőnyében a nyolc élvonalbeli csapat mellett nyolc alsóbb osztályú gárda szerepel: négy a második, négy a harmadik vonalat képviseli. Mivel utóbbiak két párosításban is találkoznak, így a nyolc között biztosan állva marad két alacsonyabb osztályú együttes. A nyolcaddöntőben már két mérkőzésen dől el a továbbjutás, a visszavágókat egy hét múlva rendezik.

Eredmények, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
Budapest Honvéd-Szombathelyi Haladás (NB II) 1-0 (0-0)
Mezőkövesd Zsóry FC-Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (0-0)
Békéscsaba 1912 Előre (NB II)-Puskás Akadémia FC 0-3 (0-2)
MTK Budapest (NB II)-Dunaújváros (NB III) 3-0 (2-0)
Lipót Pékség SE (NB III)-Zalaegerszeg 3-1 (1-0)
Pécsi MFC (NB III)-Paksi FC 1-2 (1-0)
Dorogi FC (NB II)-III. Kerületi TVE (NB III) 4-1 (3-1)
Újpest FC-MOL Fehérvár FC 0-0