Guardiola kész távozni, ha nem nyerik meg a BL-t

fbl Horizontal
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola reacts during the English Premier League football match between Manchester City and Wolverhampton Wanderers at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on October 6, 2019. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Josep Guardiola elképzelhetőnek tartja, hogy távoznia kell a Manchester City vezetőedzői posztjáról, ha csapata idén sem nyeri meg a labdarúgó Bajnokok Ligáját.

"Meg akarom nyerni a Bajnokok Ligáját. Erről álmodom, és élvezni fogom a felkészülést a Real Madrid elleni mérkőzésekre" - nyilatkozta a Sky Sportsnak csütörtökön a spanyol szakvezető. Hozzátette, a szakma legboldogabb pillanatait jelenti számára a nyolcaddöntőt megelőző kéthetes időszak, amikor elképzeli, hogyan győzhetnék le ellenfelüket.

Guardiola 2016-ban vette át a Manchester City irányítását, azóta Angliában öt trófeát nyertek, köztük két bajnoki címet, de a BL-ben még az elődöntőig sem tudtak eljutni. Az edző leszögezte, ha nem sikerül elbúcsúztatniuk a Real Madridot, és a klubelnök vagy a sportigazgató meneszti, mondván, Bajnokok Ligáját akarnak nyerni, elfogadja a döntést.

Pep Guardiola mindent a BL-győzelemre tesz fel Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

"Azt mondanám, hogy rendben, köszönöm, öröm volt itt lenni" - közölte.

A 13-szoros BEK-, illetve BL-győztes Real Madrid elleni mérkőzéseket február 26-án és március 17-én rendezik.

A Premier League-ben tavaly és tavalyelőtt is a Manchester City végzett az élen, de az újabb címvédésre már csak matematikai esélye van, hiszen a Liverpool előnye jelenleg 22 pont a tabellán.

"Mondhatják, hogy katasztrofális ez a szezonunk, de ha a miénk lesz a Bajnokok Ligája, akkor ez egy kivételes idény, hiszen azt nagyon nehéz megnyerni" - magyarázta Guardiola.