Társoldalunk:

Buffon Ronaldo miatt ment vissza a Juventusba

2020.02.14. 17:01

Gianluigi Buffon, a Juventus világbajnok kapusa az AC Milan elleni Olasz Kupa-elődöntő után elmondta, Cristiano Ronaldónak nagy szerepe volt abban, hogy tavaly nyáron a Paris Saint-Germaintől visszatért a torinói csapathoz.

A Juventus kapusa - aki a találkozó után a Milan-legenda Paolo Maldini fiával cserélt mezt - elmondta, hogy tavaly nyáron, egyévnyi párizsi kitérő után azért tért vissza a Juventushoz, mert Cristiano Ronaldóval akart egy csapatban játszani. 

Ronaldo káprázatos. Az egyik oka annak, hogy visszatértem a Juventusba az volt, hogy együtt edzhessünk.  Minden nap egy új felfedezés vele. Az ilyen lehetőségek extra motivációt jelentenek" – mondta a Rai Sportnak Buffon az ötszörös aranylabdásról, aki 2020-ban 8 meccsen 11 gólt lőtt.

Gianluigi Buffon Cristiano Ronaldótól kapta pályafutása egyik legnagyobb góljátForrás: AFP/Marco Bertorello

A 42 éves legenda nemcsak Ronaldót méltatta, hanem az AC Milanhoz 38 évesen visszatérő Zlatan Ibrahimovicot is. 

Sokan fintorogtak, amikor bejelentették, hogy újra a Milanban fog játszani, de 38 évesen is képes különbséget jelenteni. A játékosok elemzésénél a képesség fontosabb, mint a születési dátum. Örülök, hogy itt van, fantasztikus bajnok" – tette hozzá Buffon, aki kiemelte, hogy azért tud még ennyi idősen is ilyen magas szinten teljesíteni, mert hisz magában.