Nem tudott nyerni hazai pályán a Real Madrid

Real Madrid
Celta Vigo's Croatian midfielder Filip Bradaric (C) challenges Real Madrid's French forward Karim Benzema during the Spanish league football match between Real Madrid CF and RC Celta de Vigo at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on February 16, 2020. (Photo by PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának vasárnap esti zárómeccsén a Real Madrid hazai pályán fogadta a Celta Vigót, meglepetésre viszont csak döntetlent játszott a kiesés elől menekülő együttessel.

Pedig nem indult jól a mérkőzés Zinédine Zidane alakulatának, Smolov ugyanis a 7. percben a vendégeknek szerzett vezetést. Az első félidőben csak helyzetekig jutott a Real, nem sikerült az egyenlítés.

A második játékrész első perceiben viszont igen, ám Sergio Ramos gólját les miatt videózás után érvénytelenítették. Toni Kroosét viszont már nem, aki Marcelo passza után egalizált az 52. percben. Nem sokkal később pedig már előnyben voltak a hazaiak: Benzema ugratta ki Hazard-t, aki megtolta a kapujából kifutó Ruben Blanco mellett a labdát, a kapus pedig buktatta a belgát, tizenegyes! Sergio Ramos értékesítette a büntetőt.

A Real Madrid hazai pályán veszített pontokat a Celta Vigo ellen Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

A Celta azonban nem adta fel, és mivel a harmadik madridi gól nem született meg, a 85. percben a kimaradt lehetőségek megbosszulták magukat: Suarez nagyszerű passzát Mina passzolta el Courtois mellett, 2-2!

A hajrában és az ötperces hosszabbításban mindent egy lapra feltéve támadott a Real, újabb találatot viszont már nem tudott szerezni, így meglepetésre nem tudott nyerni, előnye pedig egy pontra csökkent a tabella élén a második Barcelonával szemben.

La Liga, 24. forduló:
Real Madrid-Celta Vigo 2-2 (0-1)
Athletic Bilbao-Osasuna 0-1 (0-1)
Leganés-Betis 0-0
Sevilla-Espanyol 2-2 (1-1)
Granada-Valladolid 2-1 (0-0)
FC Barcelona-Getafe 2-1 (2-0)
Mallorca-Alavés 1-0 (0-0)
Villarreal-Levante 2-1 (1-0)
Valencia-Atlético Madrid 2-2 (1-2)