Vágólapra másolva!
A Barcelona a Spanyol Labdarúgó Liga különengedélyével a téli átigazolási időszak zárulta után is szerződtethet játékost. A katalánok azért fordultak a ligához, mert a francia Ousmane Dembelét combizomszakadás miatt műteni kellett és hat hónap kihagyás vár rá. Azonban az átigazolási piacon nem olyan egyszerű klasszist találni, így a Transfermarkt segítségével megnéztük, kik azok a futballisták, akiknek nem cseng rosszul a neve és jelenleg szabadon igazolhatóak.

A liga döntése szerint a Barcelonának 15 napja van az új szerzemény bejelentésére, de csak olyan játékos jöhet szóba, aki a spanyol első vagy másodosztályban szerepel vagy szabadon igazolható.

Spanyol sajtóértesülések szerint a kiszemeltek között van a dán Martin Braithwaite (Leganés), Angel Rodriguez (Getafe), Willian Jose (Real Sociedad), Lucas Perez (Alavés) ás Loren Moreno (Real Betis). Az említett játékosok azonban kulcsemberek a klubcsapataikban, így könnyen lehet, hogy a Barcelona nem fogja tudni megszerezni őket.

Lucas Pérez összel 9 gólt lőtt a La Ligában Forrás: NurPhoto/Jose Breton

Ráadásul a 15 napos időkorlát is a katalánok ellen dolgozik, hiszen a klubok tudják, hogy a Barcánál vészhelyzet van, ezért ha bele is mennek az eladásba, akkor jócskán felverik majd az adott játékos árát.

Ha esetleg a katalán klub mégsem tudna a spanyol bajnokságból igazolni, akkor egy szabadügynök után kell néznie. Ezért a Transfermarkt segítségével utána néztünk, hogy kik azok a futballisták, akiknek nem cseng rosszul a neve és jelenleg szabadon igazolhatóak.

Alessandro Matri

A 35 éves olasz támadónak január végén járt le a szerződése a Sassuolo csapatánál. Matri korábban olyan csapatokban is megfordult, mint az AC Milan, a Fiorentina, az Internazionale, a Lazio vagy éppen a Juventus - amellyel 2012 és 2015 között három bajnoki címet nyert. A hétszeres olasz válogatott játékos 344 olasz első osztályú meccsen 92 gólt lőtt és 25 gólpasszt adott. A Transfermarkt szerint az értéke 300 ezer euró.

Németh Krisztián

A 37-szeres magyar válogatott támadónak január elsején járt le a szerződése az egyesült államokbeli Sporting Kansas csapatával, azóta itthon készül. A 31 éves magyar csatár pályafutása során megfordult Liverpoolban, az AEK Athénban, az Olimpiakoszban és a holland bajnokságban is, ahol 59 meccsen 13 gólt lőtt és 11 gólpasszt adott. Németh januárban azt mondta, biztosan távozik Amerikából, de a hazatérésen még nem gondolkodik, mert szeretne egy erős európai bajnokságban játszani. A Transfermarkt szerint az értéke 1 millió euró.

Németh Krisztián visszatérne Európába Forrás: AFP/2019 Getty Images/Jamie Squire

Nicklas Bendtner

A 32 éves dán csatár a legnagyobb név a listánkon. Bendtner az Arsenalban nevelkedett, majd a Juventushoz igazolt, ahol a távozó Alessandro Del Piero tízes mezére is igényt tartott. Ezen kívül megfordult a Wolfsburgban és a norvég Rosenborg csapatában is, ahol gólkirályi címet ünnepelhetett. A 194 centis csatár 80 meccsen 30 gólt lőtt a dán válogatottban, úgyhogy nem egy nyeretlen kétévesről van szó. A karrierje a folyamatos fegyelmezetlenségei miatt félresiklott. 2018 nyarán 50 napot töltött börtönben, miután eltörte egy koppenhágai taxis állkapcsát. Legutóbb hazájában, a dán FC Copenhagen csapatában játszott, de fél év után elköszöntek tőle, mivel nem lőtt gólt az őszi szezonban. Az utóbbi hetekben inkább modellkedik, és meglebegtette, hogy a visszavonuláson gondolkodik. Egy barcelonai ajánlat minden bizonnyal a futballpályán tartaná. A piaci értéke 400 ezer euró.

A taxist összeverő futballsztár egy bárónő fejét is el tudta csavarni

Nicklas Bendtner hamarosan megkezdi 50 napos börtönbüntetését, miután eltörte egy koppenhágai taxis állkapcsát. A dán támadó közelében sincs a futballvilág legkiválóbb csillagainak, de ha kiosztanák az év botrányhőse díjat, toronymagas esélyes lenne. A 30 éves csatár pályafutása során volt már gólkirály, szerzett csodálatos gólokat, lőtt mesterhármast a Bajnokok Ligájában, a többség mégis úgy tartja számon, mint egy közepes tehetséget, aki csak a balhéival tud a címlapokra kerülni.