Társoldalunk:

Nem játszhat a magyarok ellen a bolgár fociválogatott egyik legjobbja

2020.02.20. 15:15

Kiril Deszpodov jövő héten bokaműtéten esik át, ezért biztosan nem léphet pályára március 26-án a magyarok elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn.

"Az operáció kedden Innsbruckban lesz. Az orvosok szerint legalább nyolc hétig nem játszhatok" - mondta a 23 éves szélső, akit 2018-ban az év játékosának választottak hazájában.

Deszpodov tavaly az olasz élvonalban szereplő Cagliari együtteséhez igazolt, de a szardíniai klub erre az idényre kölcsönadta a Sturm Graznak.

A pótselejtező bolgár-magyar elődöntőjét Szófiában rendezik, a győztes pedig március 31-én az izlandi-román párharc továbbjutójával küzdhet meg hazai pályán - azaz magyar siker esetén a Puskás Arénában - az Eb-részvételért.

Kiril Deszpodov kihagyja a magyarok elleni meccsetForrás: NurPhoto/Hristo Rusev/NurPhoto/Hristo Rusev

Ha a négyes győztese a bolgár, magyar, izlandi hármasból kerül ki, akkor a kontinensviadalon Németországgal, a világbajnok Franciaországgal és a címvédő Portugáliával kerül azonos csoportba, melynek három találkozóját a magyar fővárosban rendezik. Ha a románok jutnak ki, akkor ők a holland, ukrán és osztrák hármas mellé kerülnek.